18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Sony Xperia E4 Hands-On Review: Μία τίμια entry-level πρόταση!

    Η Sony το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοιτάζοντας περισσότερο στην entry-level και mid-range κατηγορία. Για αυτό και πολλές από τις συσκευές της προσανατολίζονται στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού που αναζητά αξιοπιστία και καλές σχετικά επιδόσεις σε συνδυασμό με εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Το Sony Xperia E4 είναι μία συσκευή που σίγουρα υιοθετεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά  και με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 150 ευρώ, γίνεται αυτομάτως μία ελκυστική πρόταση για τον χρήστη που επιθυμεί να φέρει εις πέρας απλά καθημερινά tasks.

    Sony Xperia E4 (4)

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το Sony Xperia E4 είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή, η οποία διαφοροποιείται σημαντικά από το slim design των υπόλοιπων συσκευών της οικογένειας Xperia (με διαστάσεις 137×74,6×10,5mm και βάρος 144 γραμμάρια). Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι το Sony Xperia E4 ότι χάνει σε εμφάνιση, το κερδίζει σε στιβαρότητα, καθώς η αίσθηση του κρατήματος της συσκευής μας ικανοποιημένους. Εξετάζοντας προσεκτικά την τοποθέτηση των buttons και των διαφόρων διαθέσιμων υποδοχών, μπορούμε να διακρίνουμε στο επάνω τμήμα το audio input jack, στη δεξιά πλευρά έχουμε το power/lock button μαζί με τα volume up/down buttons, ενώ πάνω αριστερά υπάρχει η υποδοχή για την microUSB. H entry-level πρόταση της Sony διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, χωρίς όμως αποσπώμενη μπαταρία, όπου εκεί παρατηρώντας το εσωτερικό μπορούμε να διακρίνουμε την slot για την SIM (το Xperia E4 κυκλοφορεί και σε Dual-Sim πρόταση), όπως επίσης και η MicroSD slot.

    Sony Xperia E4 (1)

    Sony Xperia E4 (5)
    Sony Xperia E4 (2)
    Κρίνοντας το Sony Xperia E4 από την εξωτερική του εμφάνιση σίγουρα δεν μπορούμε να προσθέσουμε πολλά πράγματα αναφορικά με το σχεδιαστικό κομμάτι, καθώς δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπουμε το γεγονός ότι πρόκειται για μία ultra budget-friendly συσκευή που στόχος της δεν είναι να συγκλονίσει με τo «eye catchy» look της, αλλά να καλύψει τις βασικές ανάγκες του καταναλωτή. Άλλωστε στην χαμηλή κατηγορία, οι users δεν αγοράζουν «design» αλλά μία συσκευή που να τους καλύπτει επαρκώς στις καθημερινές τους ανάγκες.

    Specs και επιδόσεις

    Ξεκινώντας από την οθόνη του Sony Xperia E4 εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone που φέρει display στις 5 ίντσες, τεχνολογίας IPS ανάλυσης 960×540 pixels και screen-to-body ratio 67.4%. Τόσο η καθαρότητα, όσο και η ευκρίνεια της οθόνης είναι βέβαιο ότι θα καλύψει επαρκώς τις basic ανάγκες των users και η αλήθεια είναι ότι η συσκευή της Sony σε ότι αφορά την οθόνη της δεν μας άφησε παραπονεμένους, συνεχίζοντας έτσι το καλό όνομα που έχει κτίσει εδώ και χρόνια η Sony στον συγκεκριμένο τομέα. Η μοναδική μας ένσταση έχει να κάνει με την προστασία οθόνης της συσκευής, η οποία δεν πρόκειται για μία λύση από την Corning (όπως έχουμε συνηθίσει) με την Sony να την περιγράφει ως μία απλώς αντί-χαρακτική προστασία (θυσία στο βωμό της οικονομίας προφανώς).

    Sony Xperia E4 (3)

    Προχωρώντας στα ενδότερα του budget-friendly smartphone της Sony, στην καρδιά του βρίσκεται ένα μάλλον “typical” θα λέγαμε quad-core SoC της MediaTek (MT6582), που η  τετραπύρηνη CPU του τρέχει στα 1.3GHz, ενώ παράλληλα συνοδεύεται από 1GB RAM. Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο το Sony Xperia E4 έρχεται με 8GB χώρου, τα οποία ενδεχομένως θα δυσαρεστήσουν κάπως τους users που αναζητούν περισσότερο storage (ο μισός και παραπάνω καταλαμβάνεται από το λειτουργικό), όμως η θύρα για την εισαγωγή MicroSD slot σίγουρα καλύπτει το όποιο κενό. Τα παραπάνω κύρια specs του Sony Xperia E4 σίγουρα δεν προκαλούν τον θαυμασμό, όμως το θέμα είναι πως τα φέρνουν βόλτα με το Android KitKat 4.4, την πλοήγηση στο net και την ταχύτητα των εφαρμογών. Σε γενικές γραμμές, οι επιδόσεις του Xperia E4 μας άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις το «μικρό» της Sony θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Σίγουρα αν ζοριστεί μπορεί και να δείτε drops στην απόδοση του, παρόλα αυτά στα απλά καθημερινά tasks αποδεικνύεται lag-free και «λίρα εκατό»! Σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες δυνατότητες σύνδεσης του Xperia E4, η συσκευή της Sony υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.1, όπως επίσης GPS (A-GPS) αλλά και FM Radio.

    xperia-e4-blacκ

    Μία φθηνή πρόταση που σε κερδίζει!

    Από το Sony Xperia E4 φυσικά δεν λείπουν οι κάμερες, όπου ο κύριας αισθητήρας προσφέρει 5MP (ανώτερη ποιότητα 2560×1920 pixels) με δυνατότητες autofocus και δεν απουσίαζει και το απαραίτητο LED Flash, ενώ υπάρχει και δυνατότητα για recording 1080p σε 30 fps. Επιπλέον υπάρχει και selfie μπροστινή cam, η οποία προσφέρει ανάλυση στα 2MP. Οι camera δυνατότητες του E4 αν και δεν ενθουσιάζουν, ωστόσο κάνουν καλά τη δουλειά τους. Κλείνοντας, η συσκευή τροφοδοτείται από μία μπαταρία με χωρητικότητα στα 2300mAh, η οποία εξασφαλίζει τουλάχιστον 7 – 8 ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας κάτω από μέτρια χρήση. Συνοψίζοντας, η αλήθεια είναι ότι το Sony Xperia E4 σε καμία περίπτωση δεν μας άφησε αρνητικές εντυπώσεις, καθώς πρόκειται για μία ultra οικονομική πρόταση (κυμαίνεται κοντά στα 120 ευρώ) και αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για όλους εκείνους που θέλουν μία αξιόλογη συσκευή χωρίς να χρειάζεται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Το Xperia E4 λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα «τίμιo» smartphone, το οποίο δεν ζητάει πολλά από τον χρήστη και σίγουρα πρόκειται για μία εξαιρετική πρόταση της Sony στην ultra-budget κατηγορία που της δίνει τη δυνατότητα να μπει στο μάτι της Microsoft, αλλά και πολλών άλλων κατασκευαστών που έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στη συγκεκριμένη κατηγορία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles