23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Sony Xperia Z3 tablet compact hands-on review: Και περιεχόμενο, και εξώφυλλο!

    Κακά τα ψέματα, όσο καλή κι αν είναι μια συσκευή από πλευράς λειτουργικότητας και hardware, αν δεν είναι ελκυστική και δεν αφήνει όμορφη αίσθηση στα χέρια κατά τη χρήση, χάνει αρκετούς πόντους. Η Sony το έχει καταλάβει και το νέο της tablet, Xperia Z3 tablet compact, εκφράζει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία!

    xperia z3 tablet compact (8)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 213,4 x 123,6 x 6,4 mm
    • Βάρος: 270 γρ.
    • Οθόνη: 8” LCD (1200×1920 pixels), Triluminos, X-Reality engine, ανθεκτικό κρύσταλλο, ελαιοφοβική επίστρωση
    • Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8974AΒ Snapdragon 801 4-Core (4-core 2,5GHz Krait 400)
    • Μνήμη: 3GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 128GB)
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G Cat 6., Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-dual band-Wi-Fi hotspot-Wi-Fi Direct-DLNA, Bluetooth v4.0-A2DP-LE-apt-X, NFC, USB v2.0(MHL 3)-OTG-Host, GPS-GLONASS (με A-GPS), FM radio
    • Λειτουργικό: Android 4.4.4 (αναβαθμίσιμο σε Android 5.0)
    • Κάμερα: 8,1 MPixel, HDR, λήψη 1080p video στα 30 FPS, εμπρόσθια 2,2 MPixel (1080p).
    • Μπαταρία: 4.500mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: nano-SIM, αδιάβροχο (IP68), dock charging pins
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής

     

    xperia z3 tablet compact (10)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το μεγάλο «όπλο» του tablet της Sony που σε τραβάει από τη πρώτη στιγμή, είναι η κατασκευή του. Από τη μία όλη η matte, πλαστική πλάτη που μπορεί να μην είναι…αλουμινένια, αλλά αφήνει πολύ όμορφη αίσθηση στο χέρι (με μικρό grip) και από την άλλη το ελάχιστο πάχος, μόλις 6,4 χιλιοστά, σπάνιο για ένα tablet και μάλιστα high-end. Για σύγκριση απλά θα πούμε ότι το νέο iPad Air 2 είναι στα 6,1 χιλιοστά…αυτό λέει πολλά από μόνο του. Επιπλέον, έχει αδιάβροχες ιδιότητες και προστασία απέναντι στη σκόνη (IP68), όπως όλες οι high-end συσκευές της Sony πλέον, κάτι που διώχνει το άγχος πιθανής πτώσης σε νερά ή βρεξίματος.

    Το πλήκτρο έντασης και το power/lock είναι κοντά-κοντά, στη δεξιά πλευρά, με το πρώτο να χαρακτηρίζεται από μικρό μήκος και μέτριο feedback, εδώ θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Στο κάτω μέρος και στην αριστερή πλευρά υπάρχουν και δύο πορτάκια που ανοίγουν σχετικά εύκολα με το δάχτυλο και εξασφαλίζουν τη στεγανότητα, «κρύβοντας» τις υποδοχές microUSB, microSD και nano-SIM, αλλά και τα docking pins.

    xperia z3 tablet compact (1)

    Συνολικά το Xperia Z3 tablet compact έχει εξαιρετική κατασκευή και μικρό βάρος, είναι άνετο στη χρήση λόγω μικρών διαστάσεων (8άρι γαρ) και καταφέρνει να κρύψει πολλά σε αυτό το λεπτεπίλεπτο κέλυφος. Στη συσκευασία θα βρείτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

    Λειτουργικότητα και hardware

    H Sony ήθελε ένα high-end 8άρι tablet και έτσι δε «τσιγκουνεύτηκε» σε κανένα τομέα. Η οθόνη είναι LCD Triluminos με την X-reality engine και έχει full HD ανάλυση, ίσως απογοητεύοντας όσους περίμεναν κάτι περισσότερο, αλλά και τα 283 ppi δεν είναι άσχημα, ούτε «λίγα». Επανορθώνει το panel με εξαιρετικά χρώματα και ευκρίνεια, ενώ ο φωτισμός θα σας υπερ-καλύψει εκτός από τις περιπτώσεις που δουλεύετε υπό έντονη ήλιο, εκεί οι αντανακλάσεις κουράζουν λίγο (και η ελαιοφοβική επίστρωση δε σταματά τη σκόνη). Το chipset και τα 3GB RAM προσφέρουν υψηλότατες επιδόσεις (41000 marks στο AnTuTu, ενδεικτικά), αν και η εταιρεία δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που λέμε «100% lag-free», κάποια ανεπαίσθητα «σπασίματα» διακρίνονται κατά καιρούς, στη γρήγορη εναλλαγή menus. Αυτό δεν επηρεάζει τις επιδόσεις στα apps, πάντως, και θα ενοχλήσει μόνο τον «τελειομανή» χρήστη.

    xperia z3 tablet compact (2) xperia z3 tablet compact (4)

    Καθώς δέχεται nano-SIM, μπορείτε να κάνετε και φωνητικές κλήσεις ή να στείλετε SMS με το Xperia Z3 tablet compact, αν και μπορείτε να ακούτε το συνομιλητή σας μόνο μέσω των 2 μεγαφώνων ή hands-free, δεν υπάρχει ακουστικό. Προφανώς υποστηρίζει 4G δίκτυα, αλλά και έχει γενικά τα πάντα από πλευράς συνδεσιμότητας, ενσύρματη ή ασύρματη, εκτός από υπέρυθρες.

    To Android 4.4.4 καλύπτεται από το γνωστό UI της Sony και η συσκευή φέρει τις αναμενόμενες εφαρμογές της εταιρείας, ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό πως θα δεχθεί αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop, όταν έρθει η στιγμή. Λογικό, αφού το hardware αρκεί για να «κινήσει» άνετα το tablet για πολύ καιρό ακόμα.

    xperia z3 tablet compact (5) xperia z3 tablet compact (6)

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Πότε δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από την κάμερα ενός tablet, αν και στην προκείμενη περίπτωση, τα 8,1 MPixel και ο high-end χαρακτήρας του Xperia Z3 tablet compact, μας προϊδέασαν για κάτι παραπάνω. Στην πράξη οι λήψεις ήταν μέτριες προς καλές από πλευράς λεπτομέρειας και ο φωτισμός ήταν καλός, ειδικά με το HDR στο “on”. Αν τη συγκρίνουμε με κάμερες high-end ή καλών mid-range smartphones σίγουρα δε μπορούμε να την εκθειάσουμε, αλλά για tablet είναι καλή, ενώ διαθέτει και πολλά modes (panorama, effects κ.λπ.) και τις “manual” ρυθμίσεις. Το video στα 1080p κυμαίνεται στα ίδια, μέτρια προς καλά, επίπεδα, ενώ η εμπρόσθια κάμερα των 2,2 MPixel θα σας καλύψει για selfies και video-κλήσεις.

    xperia z3 tablet compact (3)

    z3 tablet compact camera (5) z3 tablet compact camera (2)

    z3 tablet compact camera (1) z3 tablet compact camera (3) z3 tablet compact camera (6) z3 tablet compact camera (4)

    Ο ήχος προέρχεται από τα δύο stereo ηχεία που βρίσκονται στην πρόσοψη του tablet και είναι πολύ καλής ποιότητας και ικανοποιητικής έντασης, αν και απέχει από το να χαρακτηριστεί «πολύ ισχυρός». Σε κάθε περίπτωση, όμως, συνεισφέρει πολύ στη συνολική εμπειρία του χρήστη κατά τη θέαση ταινιών ή το gaming και μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για αναπαραγωγή μουσικής στο δωμάτιο, το γραφείο ή έξω.

    Κλείνουμε με την αυτονομία, που οφείλεται στη μπαταρία των 4.500mAh. Δεν είναι και η μεγαλύτερη χωρητικότητα που έχουμε δεί, αλλά η συσκευή δεν έχει τρομερές απαιτήσεις και ειδικά η οθόνη, έτσι θα αντέξει πολλές ώρες χρήσης προτού χρειαστεί φόρτιση. Ξεπερνά πολύ εύκολα τις 10 ώρες video (ακόμα και μέσω Wi-Fi streaming) με μέση φωτεινότητα, ενώ γενικά θα αντέξει οποιοδήποτε απαιτητικό 24ωρο, εκτός αν ασχολείστε όλη μέρα μαζί (όταν δεν κοιμάστε). Πολύ καλός ο βαθμός του εδώ.

    xperia z3 tablet compact (7)

    Το Sony Xperia Z3 tablet compact είναι ένα εντυπωσιακό και ελκυστικό tablet, με την επιλογή της διαγωνίου αυτής να γίνεται και για λόγους διαστάσεων. Είναι οριακά μεγάλο για να δείτε άνετα μια ταινία και για browsing αλλά και αρκετά μικρό για να θεωρηθεί “compact”, ενώ το πάχος και το βάρος είναι σε εκπληκτικά επίπεδα. Μαζί με το high-end hardware και τις αδιάβροχες ιδιότητες, διατίθεται στα €499, μια τιμή που μπορεί να είναι κάπως υψηλή για 8άρι, αλλά δικαιολογημένη για ένα κορυφαίο 8άρι. Δεν υστερεί παρά μόνο ελαφρώς στην κάμερα και σίγουρα τραβάει τα βλέμματα, ακόμη και των αμύητων.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles