15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νότιος Κορέα: η πρώτη χώρα του κόσμου που το γρήγορο Ίντερνετ έχει διείσδυση μεγαλύτερη του 100%

    Τα δίκτυα Ιντερνετ της Νοτίου (βέβαια) Κορέας, είναι γνωστά ως από τα πιο γρήγορα του κόσμου, η χώρα όμως, κατόρθωσε να αποκτήσει άλλη μία πρωτιά. Οι συνδέσεις γρήγορου Internet, ξεπέρασαν τον ποσοστό διείσδυσης 100% στον εγχώριο πληθυσμό.

    Θα πείτε, μα πώς γίνεται αυτό; Η Νότια Κορέα έχει περισσότερους χρήστες Internet απ’ ότι πληθυσμό; Ε, όχι. Οι μετρήσεις γίνονται με την χρήση διαφόρων τεχνολογιών. Ένας χρήστης λοιπόν, μπορεί να έχει περισσότερες από ενός τύπου συνδέσεις, 3G ή 4G, και Broadband σε σταθερή σύνδεση ή WiFi. Φανταστείτε ότι ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 54,3% (τουλάχιστον στις χώρες που συμμετέχουν στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη). Μετά την Κορέα, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σουηδία (98%), η Φινλανδία (87,8%) και η Ιαπωνία (82,4%).

    Είναι σημαντικό, όμως, να σημειώσουμε και το γεγονός ότι περισσότεροι του 50% των ΝοτιοΚορεατών διαθέτει smartphones, ποσοστό πολύ υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, αυτό. Είτε γιατί η χώρα παράγει smartphones, αλλά και τεχνολογία εν γένει, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει 3ης και 4ης γενιάς δίκτυα για να υποστηρίζει την χρήση τους.

    Άλλοι παράγουν και εξάγουν ντομάτες και, άλλοι, παράγουν και εξάγουν τεχνολογία.

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles