21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    SpaceX. Επέστρεψε με επιτυχή εκτόξευση πυραύλου, μετά το ατύχημα του Σεπτεμβρίου

    Οι πύραυλοι της SpaceX του Elon Musk που είχαν “καθηλωθεί” από τον περασμένο Σεπτέμβριο -όταν είχε συμβεί ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πυροδότησης ενός Falcon 9 στην εξέδρα εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ- βρίσκονται και πάλι στην ενεργό δράση!

    spacex

    Η έκρηξη της 1ης Σεπτεμβρίου είχε καταστρέψει τόσο τον προωθητικό πύραυλο της SpaceX αξίας 62 εκατ. δολαρίων, όσο και έναν ισραηλινό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο αξίας 200 εκατ. δολαρίων.

    Το Σάββατο, στις 09:54 τοπική ώρα (19.54 ώρα Ελλάδας) όμως, η SpaceX επέστρεψε στις επιτυχημένες επιχειρήσεις, όταν ένας Falcon 9 εκτοξεύτηκε επιτυχώς από την αεροπορική βάση Βάντερμπεργκ στην Καλιφόρνια.

    Περίπου μία ώρα μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος έθεσε σε χαμηλή τροχιά δέκα τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους της εταιρείας Iridium.

    Είχε προηγηθεί η αποκόλληση του πρώτου “όρόφου” του Falcon 9 και η επιτυχής αυτόνομη προσνήωσή του στην πλωτή εξέδρα «Just Read the Instructions» στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Πρόκειται για την έκτη επιτυχία του εγχειρήματος για την εταιρία SpaceX, η οποία έχει ήδη προσγειώσει τον πρώτο όροφο δύο φορές στο έδαφος και τρεις φορές σε πλωτή πλατφόρμα στη θάλασσα.

    Δείτε το video

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles