21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία του φορητού φλας Speedlight SB-500 με ενσωματωμένη λυχνία LED

    [ΔΤ]Η Nikon ανακοίνωσε στις 12 Σεπτεμβρίου την κυκλοφορία του SB-500, του πρώτου της φλας Speedlight με ενσωματωμένη λυχνία LED.

    Speedlight SB-500

    Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αξεσουάρ φωτισμού που προορίζεται εξίσου για φωτογράφους και για εικονολήπτες. Το φορητό φλας SB-500 σάς προσφέρει μια εξαιρετικά απλή μέθοδο ελέγχου της ποιότητας και της κατεύθυνσης του φωτός. Η λυχνία LED υψηλής έντασης που έχει ενσωματωθεί στην πρόσοψη της μονάδας αποτελεί μια πρωτιά της Nikon και καθιστά το συγκεκριμένο φλας Speedlight έξυπνη επιλογή όταν αυτό που χρειάζεστε είναι η ευελιξία της βιντεοσκόπησης χωρίς την ανάγκη μεταφοράς πρόσθετου εξοπλισμού για το φωτισμό.

    Συμβατό με τις Nikon D-SLR και συγκεκριμένες φωτογραφικές μηχανές COOLPIX, καθώς και με το σύστημα δημιουργικού φωτισμού Nikon (Creative Lighting System), το SB-500 επιτρέπει επίσης τον ασύρματο έλεγχο πολλών μονάδων φλας. Τόσο η κεφαλή του φλας όσο και η λυχνία LED καλύπτουν ευρεία γωνία προβολής 24 mm σε φορμά FX, ενώ τα εύχρηστα χειριστήρια στην πίσω όψη της μονάδας εξασφαλίζουν τον εύκολο χειρισμό της.

    Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων, Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Ο φωτογραφικός εξοπλισμός τελευταία έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές με τις φωτογραφικές μηχανές να αναλαμβάνουν ρόλο πολύ ικανών βιντεοκαμερών. Επιθυμούμε να συμπληρώσουμε τις βιντεοσκοπικές ανάγκες των πελατών μας με εξειδικευμένο περιφερειακό εξοπλισμό και το φλας SB-500 αναλαμβάνει να αντεπεξέλθει στην πρόκληση του φωτισμού για τα video με ένα compact, προσιτό και εύχρηστο σύνολο που δεν επιβαρύνει τις φωτογραφικές δυνατότητες φωτισμού της μονάδας. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα προϊόν που τους προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και, το σημαντικότερο, απόλαυση στη χρήση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο δημιουργίας φωτογραφιών ή video με επαγγελματικό αποτέλεσμα».

    Ενσωματωμένη λυχνία LED

    Τοποθετώντας τη λυχνία LED υψηλής έντασης (100 lx) στην πρόσοψη της μονάδας, το φλας SB-500 αποτελεί έξυπνη επιλογή για τους εικονολήπτες ή τους φωτογράφους που χρειάζονται επιπλέον φωτισμό. Είναι ιδανικό για τη βιντεοσκόπηση σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό και μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο κατά τις λήψεις φωτογραφιών σε κοντινό πλάνο. Κατά τη χρήση με συμβατές φωτογραφικές μηχανές, οι πληροφορίες χρώματος της λυχνίας LED μπορούν να μεταφερθούν μαζί με τις πληροφορίες του φλας, ενώ η βασική τιμή της θερμοκρασίας χρώματος είναι 5400K, χάρη στην οποία επιτυγχάνεται πιο φυσικός φωτισμός. Επιπλέον, η μονάδα LED διαθέτει μια πηγή επιφανειακού φωτός με ενσωματωμένο διαχυτήρα που απαλύνει το σκληρό φωτισμό. Ένας διακόπτης στην πίσω όψη της μονάδας φλας ρυθμίζει την ένταση της λυχνίας LED ώστε να επιτυγχάνετε πλήρη ισχύ φωτισμού. Για πιο απαλό φωτισμό, η λυχνία LED μπορεί να ρυθμιστεί στο ήμισυ ή στο ένα τέταρτο της έντασής της, ενώ μπορεί να φωτίσει μια σκηνή για περίπου 60 λεπτά με χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών Ni-MH και για περίπου 30 λεπτά με χρήση αλκαλικών μπαταριών μαγγανίου.

    Δημιουργικές δυνατότητες

    Η κεφαλή του φλας έχει δυνατότητα κλίσης έως 90° και περιστρέφεται οριζόντια κατά 180° επιτρέποντάς σας να στρέφετε το φωτισμό προς όποια γωνία επιθυμείτε. Ο απλός χειρισμός του φλας SB-500 εξασφαλίζει ακόμη και στους φωτογράφους που χρησιμοποιούν το φλας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται το φωτισμό προς όφελός τους και να κάνουν πιο εντυπωσιακές τις λήψεις στο φως της ημέρας, να εκθέτουν τις λεπτομέρειες του θέματός τους ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού πίσω από τη σκηνή ή να απαλύνουν το φωτισμό «αντανακλώντας» το φλας στην οροφή. Για πιο προηγμένο φωτισμό, το SB-500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικός φωτισμός φλας σε περίπτωση διαμόρφωσης με πολλά φλας εκτός φωτογραφικής μηχανής (σε περίπτωση χρήσης φωτογραφικών μηχανών με λειτουργία εντολέα ενσωματωμένου φλας). Το φλας πυροδοτείται 140 (ή περισσότερες) φορές με μία φόρτιση των επαναφορτιζόμενων μπαταριών Ni-MH και 100 ή περισσότερες φορές όταν χρησιμοποιούνται αλκαλικές μπαταρίες μαγγανίου. Ο ελάχιστος χρόνος ανακύκλωσης είναι περίπου 3,5 δευτερόλεπτα με χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών Ni-MH και περίπου 4 δευτερόλεπτα με χρήση αλκαλικών μπαταριών μαγγανίου.

    Εύκολη λειτουργία

    Το φλας SB-500 συνδυάζει την ανώτερη εργονομία με τα εύκολα χειριστήρια στην πίσω όψη της μονάδας για ανεπανάληπτα απλό χειρισμό. Οι πρόσθετες λειτουργίες και η λειτουργία φλας μπορούν να ρυθμίζονται μέσω του μενού της φωτογραφικής μηχανής, που ενεργοποιείται αυτόματα όταν το φλας SB-500 συνδέεται στη φωτογραφική μηχανή. Το firmware μπορεί να αναβαθμιστεί από τη φωτογραφική μηχανή, ενώ το συγκεκριμένο φλας Speedlight τροφοδοτείται από μόλις δύο μπαταρίες μεγέθους AA.

    Το φλας SB-500 συνοδεύεται από τη μαλακή θήκη SS-DC2 και τη βάση AS-23 Speedlight.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles