16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στα 3.8 δισ. δολάρια εκτιμώνται τα έσοδα της Google από τα Pixel smartphones την επόμενη χρονιά

    Αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι τα έσοδα της Google το επόμενο έτος από τις πωλήσεις των Pixel smartphones θα διαμορφωθούν στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τα πρώτα smartphones τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την ίδια την Google (με την κατασκευή βέβαια να έχει αναλάβει η HTC).

    Η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι τα έσοδα θα προκύψουν αν η εταιρεία καταφέρει να διαθέσει 5 έως 6 εκατομμύρια μονάδες μέσα στο 2017.

    morgan-stanley

    Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2016, το οποίο περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, η Morgan Stanley αναμένει ότι θα πουληθούν περίπου 3 εκατομμύρια Pixel smartphones με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο αυτό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ακριβότερα υλικά που χρησιμοποιεί η Google στην κατασκευή των smartphones έχουν ως αποτέλεσμα να αποδίδουν στην εταιρεία κέρδος της τάξης του 50% σε σχέση με αυτό που αποδίδει ένα iPhone στην Apple. Τα Pixel smartphones προσφέρουν στην εταιρεία μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 22% ως 25%, ανάλογα με το μοντέλο.

    morgan-stanley

    Η Morgan Stanley υποστηρίζει πως τα Pixel smartphones θα κλείσουν την ψαλίδα που θέλει τους iOS χρήστες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για εφαρμογές σε σχέση με εκείνους που βρίσκονται στο Android. Οι αναλυτές καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα, καθώς υποστηρίζουν πως στα Pixel smartphones έχει βελτιωθεί σημαντικά η ενσωμάτωση του Android, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στη Google να ωθήσει δυναμικότερα τις δικές της υπηρεσίες πληρωμών, όπως το Android Pay. Ένας άλλος λόγος που οι χρήστες των Pixel smartphones αναμένεται να αγοράζουν περισσότερα Android apps είναι τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών σε σύγκριση με άλλα Android smartphones.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles