24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν τεχνητό βουνό που θα φέρει τη βροχή!

    Ένα τεχνητό… βουνό ετοιμάζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο να φέρουν τη βροχή κοντά τους. Μία… επίπεδη χώρα με έρημο είναι να λογικό να μαστίζεται από λειψυδρία και ξηρασία αλλά και μεγάλες θερμοκρασίες, καθώς ο αέρας είναι δύσκολο να ανέβει ψηλά και να σχηματίσει σύννεφα βροχής. Αυτό θέλουν τώρα να αλλάξουν στα ΗΑΕ με τη βοήθεια ενός τεχνητού βουνού που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της μελέτης του, σε συνεργασία με ειδικούς από το ερευνητικό κέντρο του Κολοράντο. Με τη βοήθεια της βροχής, το άγονο τοπίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε κατάφυτη έκταση – ένα όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με αυτόν τον απροσδόκητο τρόπο.

    uae-artificial-mountain

    Φυσικά, ένα τεχνητό βουνό δεν είναι κάτι εύκολο, αν και στο Ντουμπάι η αλήθεια είναι πως συνηθισμένοι σε τέτοιες αλλαγές (όπως τα τεχνητά νησιά του αρχιπελάγους). Όσον αφορά τη βροχή, προς το παρόν την προκαλούν με τη βοήθεια σποράς νεφών φαίνεται όμως ότι αναζητούν κάτι πιο μόνιμο…

    Αυτό το έργο είναι περισσότερο φιλόδοξο από οποιοδήποτε άλλο, όμως η ολοκλήρωσή του θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση θα το στηρίξει και αν θα αναλάβει τη χρηματοδότησή του σε περίπτωση που το κόστος ξεφύγει.

    Αν πάντως προχωρήσει, θα είναι η μεγαλύτερη μόνιμη αλλαγή που θα έχει προκαλέσει ο άνθρωπος σε ένα τοπικό κλίμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles