20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το Star Wars υψώνει ασπίδα προστασίας στα drones με το DroneShield!

    Το νέο επεισόδιο του Star Wars είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα των τελευταίων ετών. Για αυτό και δεν είναι λίγοι οι fans και λοιποί δημοσιογράφοι-paparazzi, που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν μία εικόνα από το set που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα. Επειδή βέβαια τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαιτέρως αυξημένα, σε σημείο μάλιστα που να μην μπορεί να περάσει ούτε κουνούπι, πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν drones και άλλα εναέρια τηλεκατευθυνόμενα, σε μία προσπάθεια να τραβήξουν μία φωτογραφία από τους χώρους των γυρισμάτων. Κάπως έτσι διέρρευσαν οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες, στις οποίες αποκαλύφθηκε ένα μισοτελειωμένο Millennium Falcon και ένα X-Wing.

    starwars-droneshield_2

    Οι παραγωγοί του Star Wars βλέποντας την κατάσταση να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους, για αυτό και παρήγγειλαν το DroneShield, ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο σύμφωνα με τον κατασκευαστή του δύναται να ανιχνεύσει όλα τα εναέρια drones που βρίσκονται σε μία συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να ακούει τα ηχητικά σήματα που αφήνουν τα drones, σημαίνοντας συναγερμό στο χρήστη του (με την αποστολή SMS ή e-mail). Βέβαια, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το DroneShield μάλλον δεν κάνει και πολλά πράγματα για να… καταρρίψει τα drones (αυτά μόνο στις ταινίες Star Wars γίνονται), ωστόσο αποτελεί ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο σίγουρα μπορεί να προστατέψει τους παραγωγούς από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Το αρνητικό βέβαια για τους συντελεστές του Star Wars είναι ότι παρόλο που το συγκεκριμένο σύστημα έχει γίνει παραγγελία από τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο έχει κολλήσει στην αμερικανική γραφειοκρατία, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν την έγκριση τους για τη μεταφορά του DroneShield στη Μεγάλη Βρετανία που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα.

    starwars-droneshield_1

    Ο κύριος λόγος που το θέμα έχει κολλήσει έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι το DroneShield χρησιμοποιείται επίσης από τον στρατό, άρα λοιπόν απαιτείται ειδική άδεια για τη μεταφορά του. Πάντως, μερικά X-Wing σίγουρα θα έκαναν καλύτερα τη δουλειά!

    http://youtu.be/ZiWuc5Budqk

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles