18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο Steven Sinofsky, επικεφαλής του τμήματος Windows, αποχωρεί από τη Microsoft

    Με μία ανακοίνωση που ξάφνιασε -και έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη διάθεση των Windows 8 στην αγορά- ο Steven Sinofsky, επικεφαλής του τμήματος Windows και Windows Live εγκαταλείπει τον αμερικανικό κολοσσό.


    Ο Sinofsky εργαζόταν στη Microsoft τα τελευταία 23 χρόνια, ενώ ήταν από τους ανθρώπους που είχαν καταδείξει στον Bill Gates το 1994 τη σημασία του Διαδικτύου, σε μία περίοδο που η εταιρεία θα μπορούσε και να την έχει αγνοήσει.

    Ο ίδιος, στο σημείωμα αποχώρησής του (το οποίο, μάλιστα συνέταξε από ένα Microsoft Surface RT) αναφέρει ότι το μεσοδιάστημα μετά τη διάθεση ενός νέου προϊόντος και πριν την προετοιμασία του αμέσως επόμενου αποτελεί μία καλή ευκαιρία για διάλειμμα, σημειώνοντας ότι η απόφασή του είναι προσωπική και δεν κρύβει κάτι άλλο από πίσω.

    Αναφορές, βέβαια, από διάφορες πηγές ισχυρίζονται ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε αυξανόμενη τριβή ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη της εταιρείας, που ίσως οδήγησε τον Sinofksy εκτός Microsoft.

    Τα νέα της αποχώρησής του, πάντως, υποδέχθηκαν με έκπληξη και πολλοί αναλυτές, με κάποιους να σημειώνουν ότι δεν περίμεναν μία τέτοια εξέλιξη, θεωρώντας μάλιστα τον Sinofsky σε πολύ υψηλή προτεραιότητα στη γραμμή διαδοχής του Steve Ballmer.

    Τη θέση του στην εταιρεία αναμένεται να καλύψει η Julie Larson-Green, η οποία θα είναι υπεύθυνη για το hardware και το software των Windows.

    Πηγή: Guardian

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles