13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στην Κύπρο το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που επιτρέπει πληρωμή διδάκτρων μέσω Bitcoins

    Ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη Λευκωσία, με περισσότερους από 5.000 φοιτητές, γίνεται το πρώτο αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο που δέχεται πληρωμές μέσω Bitcoin. Έτσι, οι σπουδαστές θα μπορούν να πληρώνουν τα δίδακτρά τους με τη βοήθεια του ψηφιακού νομίσματος, ξεκινώντας από αυτή την άνοιξη.

    bitcoin

    Το BitCoin –ένα ψηφιακό αλλά αμφιλεγόμενο ακόμη “νόμισμα”- έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές το τελευταίο διάστημα, έχοντας υποστηρικτές αλλά και αρκετούς πολέμιους. Με τη χρήση του να εξαπλώνεται, αυξάνει τη δυναμική του, με κάποιους ωστόσο να επισημαίνουν τους κινδύνους χρήσης ενός ψηφιακού νομίσματος ως αντικειμένου εκμετάλλευσης από κακόβουλα άτομα και κάποιους άλλους να μιλούν για μία νέα “φούσκα” που δε θα κρατήσει για καιρό.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος απασχολεί τις διεθνείς ειδήσεις με ένα θέμα που αφορά το εικονικό νόμισμα Bitcoin. Δεν είναι κρυφό, εξάλλου, ότι η οικονομική κρίση στις χώρες της Μεσογείου έχει υπάρξει στο παρελθόν ένας από τους παράγοντες “εκτόξευσης” του εν λόγω ψηφιακού νομίσματος. Στην Ισπανία, την Κύπρο και άλλες χώρες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον γι’ αυτό, ως μία εναλλακτική λύση ενάντια στο ενδεχόμενο υψηλής φορολογίας των καταθέσεών τους ή σχετικής “ανασφάλειας” που αισθανόταν από τις συναλλαγές τους με “συμβατικές” τράπεζες. Η φύση του Bitcoin, βλέπετε, του επιτρέπει να είναι ένας τρόπος πληρωμών που δεν ελέγχεται κεντρικά από τις τράπεζες, από την άλλη οι διακυμάνσεις του ίσως να μην προσφέρουν την απαιτούμενη σιγουριά και σταθερότητα, χωρίς αυτό να πτοεί αρκετούς να το χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους.

    Το Bitcoin μπορεί σε αυτή τη φάση να θεωρηθεί ένα νόμιμο μέσο συναλλαγών, με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας να είναι το πρώτο του είδους που το χρησιμοποιεί στις συναλλαγές του. Πέρα από την πρωτιά της πληρωμής των διδάκτρων μέσω Bitcoins, το εν λόγω πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει αυτή την άνοιξη και το πρώτο “Master of Science Degree in Digital Currency”, ενώ, επίσης, έχει προτείνει στην κυπριακή κυβέρνηση ένα πλαίσιο για την “ανάπτυξη της χώρας ως κόμβου για την χρήση, ανταλλαγή και τη διαχείριση των Bitcoins”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles