18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στο μουσείο της Madame Tussauds o Mark Zuckerberg!

    Ε, από τη στιγμή που τόσοι και τόσοι έχουν μπει με τον έναν (ως επισκέπτες) ή τον άλλον (ως εκθέματα) τρόπο στο περίφημο μουσείο της Madame Tussauds, σιγά που δεν θα τα κατάφερνε κι ο Mark Zuckerberg! Ο ιδρυτής του Facebook και μία από τις πλέον πολυσυζητημένες προσωπικότητες του 21ου αιώνα, ετοιμάζεται να ποζάρει για… εκατομμύρια φωτογραφίες απ’ τον Ιούνιο και μετά!

    madame-tussauds-zuckerberg

    Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds, κατ’ αρχάς, μπορεί να ξεκίνησε απ’ το Λονδίνο, όταν το 1835 η Γαλλίδα γλύπτρια Marie Tussaud αποφάσισε να εκθέσει τα έργα της στη Baker Street της βρετανικής πρωτεύουσας, ωστόσο στην πορεία, και καθώς η επιχείρηση ‘κονόμαγε λεφτά με τη σέσουλα, άνοιξε «υποκαταστήματα» σε όλο τον κόσμο: Bangkok, Βερολίνο, Blackpool, Hollywood, Hong Kong, Las Vegas, Νέα Υόρκη, Shanghai, Sydney, Βιέννη, Washington, Wuhan, Tokyo, Busan ενώ ετοιμάζονται και μερικά ακόμα σε Πεκίνο, Πράγα, Σιγκαπούρη, Orlando και San Francisco.

    Γι’ αυτό το τελευταίο λοιπόν, οι άνθρωποι του Madame Tussauds δεν θα μπορούσαν να κάνουν απόβαση στη Silicon Valley χωρίς να τιμήσουν ό,τι πιο «καυτό» έχει να επιδείξει η περιοχή: τον Mark Zuckerberg! Το κέρινο ομοίωμα του ιδρυτή του Facebook είναι σε πραγματικές διαστάσεις (1:1 κλίμακα) και απεικονίζει τον Mr. Facebook να κάθεται οκλαδόν ξυπόλυτος σε μια καρέκλα με ένα laptop που παραπέμπει σε MacBook Air (δεν παίζει λογότυπο για ευνόητους λόγους…), κοιτώντας μπροστά.

    madame-tussauds-san-francisco

    Μαζί με τον… κέρινο Zuckerberg παρουσιάστηκαν επίσης τα ομοιώματα του Leonardo DiCaprio και της Rihanna με τους ιθύνοντες του μαγαζιού να τονίζουν ότι ο φίλτατος Mark δεν θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της αγοράς της τεχνολογίας στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds στο San Francisco. Εξ’ άλλου η εταιρεία έχει δείξει στο παρελθόν πως ξέρει να αναγνωρίζει προσωπικότητες από τον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας με τα ομοιώματα του Steve Jobs και του Bill Gates να αποτελούν τις πιο τρανές αποδείξεις.

    Για την κατασκευή πάντως του ομοιώματος του Zuckerberg δούλεψαν 20 τεχνίτες για 3-4 μήνες! Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι για τον σκοπό αυτό απαιτούνται κανονικά περισσότερες από 200 μετρήσεις, στην περίπτωση του Zuckerberg όλη η δουλειά έγινε μέσω… φωτογραφιών αφού ο τύπος δεν ήταν διαθέσιμος ούτε για λίγο! Σημείωσε ότι όταν ο κέρινος Zuckerberg εκτεθεί, θα φορά ένα t-shirt το οποίο δώρισε το ίδιο το Facebook –καταξοδεύτηκε!

    Το μουσείο της Madame Tussauds ανοίγει στο San Francisco στις 26 Ιουνίου. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου κατά κείθε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles