18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η ιαπωνική εταιρεία Suntory στέλνει whisky στο διάστημα για να δοκιμάσει τη διαδικασία ωρίμανσης του!

    Το whisky συνήθως “ωριμάζει” σε βαρέλια τα οποία είναι κατασκευασμένα από ξύλο βελανιδιάς. Η σωστή διαδικασία της ωρίμανσης του γνωστού αλκοολούχου ποτού ουσιαστικά επηρεάζει και την ποιότητα του, καθώς είναι γνωστό ότι τα ακριβότερα whisky παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διαδικασία φυσικής ωρίμανσης, ενώ για τα φθηνότερα χρησιμοποιούνται μέθοδοι “τεχνητής” φύσεως που επισπεύδουν τον χρόνο ωρίμανσης.

    the-yamazaki-single-malt-sherry-cask-2013-named-best-whiskey-in-the-world-0

    Πρόσφατα, η ιαπωνική εταιρεία Suntory (οι λάτρεις του καλού whisky μπορεί και να την γνωρίζουν) αποφάσισε να εκπονήσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πείραμα και σε συνεργασία με τη NASA να στείλει μία συγκεκριμένη ποσότητα whisky στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία προσπάθεια να δει το πως επιδρούν οι συνθήκες του διαστήματος (και κυρίως η ύπαρξη μηδενικής βαρύτητας) στην ωρίμανση του γνωστού αλκοολούχου ποτού. Οι υπεύθυνοι της Suntory αναμένεται στο προσεχές διάστημα να αποστείλουν στο διάστημα έξι διαφορετικά δείγματα προϊόντων τους και στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν θα επηρεάσουν τη γεύση του δημοφιλούς ποτού. Φυσικά, το πείραμα αυτό αναμένεται να στοιχίσει αρκετά χρήματα, καθώς όπως αποκαλύφθηκε για να ταξιδέψουν από τη Γη στο διάστημα  400 γραμμάρια whisky απαιτούνται κοντά στα 10.000$. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του πειράματος, τα πρώτα δείγματα θα παραμείνουν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας για περίπου ένα χρόνο, ενώ τα υπόλοιπα δείγματα θα επιστρέψουν στον πλανήτη μας μετά από παραμονή 2 ετών.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles