15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αυτή είναι η γυναίκα που έδωσε φωνή στη Siri

    Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε την κυρία Susan Bennett, ή αλλιώς, όπως την γνωρίζετε οι περισσότεροι, τη φωνή του (γυναικείου) Siri.

    Susan_Bennett

    Η Susan Bennett είναι μία επαγγελματίας ηθοποιός που δίνει την φωνή της για διάφορες χρήσεις και μία από αυτές, εν ανγοία της, ήταν στην ψηφιακή βοηθό της Apple, που παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια ακριβώς. Μίλησε στο CNN, όταν το δίκτυο αποφάσισε να ερευνήσει την πηγή πίσω από τις ψηφιακές βοηθούς.

    «Δεν ήξερα αν ήθελα την δημοσιότητα γύρω από αυτό το θέμα. Ένα βίντεο στο TheVerge όμως βγήκε, στο οποίο διάφοροι άνθρωποι ισχυρίζονταν ότι βρήκαν την Siri» είπε, αναφερόμενη στις δηλώσεις της Allison Dufty, μίας άλλης ηθοποιού, που πραγματοποίησε αντίστοιχες ηχογραφήσεις στο στούντιο GM Voices, στην Atlanta των Ηνωμένων Πολιτειών, το 2005.

    Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε το 2005 όπως σας είπαμε, για λογαριασμό της εταιρείας ScanSoft , η οποία είχε αναλάβει τότε ένα «μυστικό project» και η οποία αργότερα… μετονομάστηκε στη γνωστή Nuance. Η Bennett, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο της συνέντευξής της, δεν γνώριζε πως η φωνή της είχε χρησιμοποιηθεί για την ψηφιακή βοηθό της Apple. Ούτε η εταιρεία επιβεβαίωσε. Η ίδια, ενημερώθηκε από ένα φίλο της ότι η φωνή της ακούγεται στη Siri και πήγε σε ένα Apple store και… άκουσε τον εαυτό της.

    Όπως είπαμε η Apple δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι η Susan Bennett είναι η φωνή πίσω από τη Siri. Το ίδιο έκανε και η GM Voices, η εταιρεία που 25 χρόνια τώρα, ηχογραφεί οτιδήποτε μπορεί να αφορά την χρήση φωνής: για ψηφιακές βοηθούς, για διαφημίσεις, για αυτοματοποιημένα μηνύματα. Το CNN όμως χρησιμοποίησε εμπειρογνώμονες που επιβεβαιώνουν πως: 100%, η Susan Bennett, είναι η Siri.

    Δείτε το βίντεο

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles