13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πληροφορίες ότι ανοίγουν και πάλι οι συναλλαγές με κάρτες για αγορές μέσω Internet από το εξωτερικό

    Τα προβλήματα συναλλαγών μέσω Internet με το εξωτερικό τα οποία προέκυψαν στην Ελλάδα μετά την επιβολή των capital controls και την τραπεζική αργία που προηγήθηκε, αρχίζουν σταδιακά να αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με αναφορές που διαβάζουμε σήμερα στον τύπο.

    credit card internet

    Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει τη δυνατότητα σημειώνοντας πως μπορούν πλέον να γίνουν και συναλλαγές αγορών-πληρωμών στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους, ενώ όπως μεταφέρει σχετικά το capital.gr, “για τις συναλλαγές αυτές καθορίστηκε ημερήσιο όριο από 300.000 ευρώ για κάθε μια από τις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, και άλλες 90.000 ευρώ για την Τράπεζα Αττικής. Αθροιστικά, το ημερήσιο όριο εκροών που μπορούν να γίνουν μέσω καρτών από τις τράπεζες για αγορές-συναλλαγές είναι 1,290 εκατ. ευρώ, μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό για τα δεδομένα των ηλεκτρονικών πληρωμών με το εξωτερικό που γίνονταν προ της επιβολής capital controls”.

    Προς το παρόν, υπάρχουν αναφορές από χρήστες ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν συναλλαγές (πιθανότατα λόγω του ημερήσιου ορίου;), πάντως φαίνεται πως οι σημερινές ανακοινώσεις αποτελούν μία αρχή για τη συνολική λύση του προβλήματος, ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν μεγάλες εταιρείες ασφαλούς μεταφοράς χρημάτων (π.χ. η  Paypal) έχουν ξεκινήσει να διεκπεραιώνουν συναλλαγές.

    Διαβάστε τη μόνη επίσημη -έως τώρα- αναφορά για το ζήτημα, τι ακριβώς δηλαδή σημειώνει η Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο σχετικό ερώτημα:

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;
    ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.
    Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:
    μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,
    εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και
    για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:
    1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.
    2. Πληρωμές ξενοδοχείων.
    3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
    4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.
    5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).
    6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.
    7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).
    8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles