19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα μετάλλια των Ολυμπιακών του Τόκιο ενδέχεται να προέρχονται από… ανακυκλωμένα smartphones!

    Οι διοργανωτές των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2020 στο Τόκιο σκοπεύουν να παράγουν τα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια των νικητών των αγώνων από… smartphones που έχουν δοθεί για ανακύκλωση και άλλα απορριπτόμενα ηλεκτρονικά, σύμφωνα με ένα report που μεταδίδει το Nikkei Asian Review.

    metallia

    Το σχέδιο φαίνεται ότι συζητήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων και ατόμων που έχουν αναλάβει το σχεδιασμό της διοργάνωσης των αγώνων, που οργανώθηκε από μία ιαπωνική ΜΚΟ. Η ελπίδα είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα των ηλεκτρονικών αποβλήτων, αν και η Ιαπωνία θα πρέπει να εφαρμόσει ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα για τη συλλογή απορριπτόμενων ηλεκτρονικών.

    Η Ιαπωνία δεν είναι τόσο πλούσια σε φυσικούς πόρους, όπως άλλες χώρες, παρ’ όλα αυτά  έχει ένα τεράστιο “αστικό ορυχείο” από πολύτιμα μέταλλα που έχουν βρεθεί σε ηλεκτρονικά απόβλητα. Σύμφωνα με το Nikkei μάλιστα, ο χρυσός και το ασήμι που περιέχονται σε απορριπτόμενα ηλεκτρονικά είναι το 16 και 22% αντίστοιχα της παγκόσμιας προμήθειας, μία επαρκής ποσότητα για να κατασκευαστούν τα ολυμπιακά μετάλλια.

    Ενδεικτικά, τα μετάλλια που απονεμήθηκαν στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 είχαν παραχθεί από 9,6 κιλά χρυσού, 1.210 κιλά ασήμι και 700 κιλά χαλκού, ενώ το 2014, η Ιαπωνία ανέκτησε 143 κιλά χρυσού, 1.566 κιλά ασήμι και 1.112 τόνους χαλκού από απορριπτόμενες συσκευές, σύμφωνα με το Nikkei.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles