20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα νέα Chromebooks της Samsung είναι η απάντηση στα iPad Pro και Surface Pro!

    Έπειτα από αρκετούς μήνες διαρροών, τα νέα Chromebooks της Samsung αποκαλύφθηκαν επίσημα. Πρόκειται για δυο μοντέλα, τα Chromebook Plus και Chromebook Pro τα οποία υποστηρίζουν το τρέξιμο Android εφαρμογών και συνοδεύονται από γραφίδα. Το πρώτο θα γίνει διαθέσιμο τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη τιμή των 449 δολαρίων, ενώ το Chromebook Pro θα καταφθάσει αργότερα, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί η τιμή του.

    chromebook-2

    Η Google και η Samsung συνεργάστηκαν πάνω σε αυτές τις νέες συσκευές, οι οποίες διαθέτουν οθόνη αφής των 12.3 ιντσών ανάλυσης 2400 x 1600 pixels. Διαθέτουν 4GB RAM, δυο θύρες USB Type-C που υποστηρίζουν τη δυνατότητα φόρτισης της συσκευής και της εξόδου video ανάλυσης 4k. Περιλαμβάνουν ένα MicroSD slot και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 32GB. Διαθέτουν εξολοκλήρου μεταλλική κατασκευή και το πάχος τους διαμορφώνεται μόλις λίγο πάνω από μισή ίντσα όταν κλείνουν.

    samsung_chromebook_plus_pro_4

    Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως laptops και ως tablets, όπως και άλλα convertible Windows laptops που υπάρχουν στην αγορά. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δυο αυτών συσκευών είναι η τιμή τους, η οποία οφείλεται στον διαφορετικό επεξεργαστή που διαθέτουν. Το Chromebook Plus έρχεται με ένα ARM-based chip, ενώ το Chromebook Pro με Intel Core M3. Η Samsung υποστηρίζει πως η μπαταρία τους διαρκεί για ως οχτώ ώρες ανά φόρτιση.

    1

    Αυτό που καθιστά τα νέα Chromebooks μοναδικά, είναι ότι συνοδεύονται από γραφίδα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον υποψήφιο αγοραστή για να γράψει στην οθόνη ή να τραβήξει screenshots. Πρόκειται για μια γραφίδα που συναντάμε στο Galaxy Note 5, χωρίς όμως πλήκτρο στο πλάι. Η γραφίδα μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο slot που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής και ένα μενού εμφανίζεται στην οθόνη όταν την αφαιρείτε.

    samsung_chromebook_plus_pro_5

    Η γραφίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σημειώσεων μέσω του Google Keep. Παράλληλα η Google χρησιμοποιεί τις δικές της υπηρεσίες cloud για να βελτιώσει τις επιδόσεις της κατά το γράψιμο. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να προβλέψει προς τα πού θα είναι η επόμενη κίνησή σας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η απόκρισή της, κάνοντας παράλληλα τη διαδικασία του γραψίματος ή της ζωγραφικής να φαίνεται πιο φυσική. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η απόκριση της γραφίδας είναι μεγαλύτερη από αυτή του Surface Pen του Surface Pro και Surface Book της Microsoft.

    samsung_chromebook_plus_pro_2

    Η υποστήριξη της γραφίδας και η δυνατότητά του να χρησιμοποιηθεί ως tablet αλλά και ως laptop, τα καθιστούν ιδανικά για εφαρμογές γραφείου αλλά και για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Είναι τα ίδια ακριβώς πλεονεκτήματα που η Apple υπόσχεται να προσφέρει με τα iPad Pro και η Microsoft με τα Surface Pro.

    Διαβάστε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις της έκθεσης CES 2017 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles