20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για το Winamp στις 20 Δεκεμβρίου

    Θυμάστε τον music player Winamp; Αν έχετε κάποια (οκ λίγα!) χρονάκια στην πλάτη σας και η επαφή σας με το χώρο του Internet δεν ξεκίνησε πρόσφατα, αν έχετε ζήσει τον Παγκόσμιο Ιστό πριν το Facebook, το Twitter και το Instagram, σίγουρα θα έχετε χρησιμοποιήσει εκείνον τον media player, που για πολλούς από εμάς είναι συνώνυμο των πρώτων μας χρόνων παρέα με τα MP3 και τη μουσική στο Internet.

    Winampmain
    “Ο Winamp υπήρξε πρωτοπόρος στην επανάσταση της ψηφιακής μουσικής και το iTunes δε θα υπήρχε χωρίς την καινοτόμα δουλειά των δημιουργών του” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Michael Robertson, ιδρυτής του mp3.com και ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τη μουσική online. “Τα παιδιά πίσω από το Winamp ήταν πρωτοπόροι που αξίζουν μία θέση στο “hall of fame” της μουσικής”.

    O Winamp κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997, αποτελώντας δημιουργία δύο φοιτητών κολεγίου όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Έγινε σύντομα δημοφιλής, όσο τα MP3 αρχεία και ο διαμοιρασμός τους μέσω του Διαδικτύου γινόταν ολοένα και πιο mainstream, ωστόσο σύντομα ο αυξανόμενος ανταγωνισμός αλλά και η άφιξη των υπηρεσιών online music streaming ανέκοψε την πορεία του στην αγορά. Η μητρική εταιρεία του, Nullsoft, είχε εξαγοραστεί από την AOL το 1999, με την τελευταία να αποφασίζει τώρα να γράψει τους τίτλους τέλους της εφαρμογής στις 20 Δεκεμβρίου.

    Από την κίνηση αυτή επηρεάζεται τόσο η ιστοσελίδα Winamp.com, όσο και οι Winamp media players. Και το μόνο που απομένει είναι οι αναμνήσεις μας, που φτάνουν 15 χρόνια πίσω, σε εποχές που το Internet ήταν αρκετά διαφορετικό. Το ίδιο και εμείς τώρα που το σκεφτόμαστε…

    Δείτε ένα video με τον Justin Franke έναν από τους προγραμματιστές που βρισκόταν πίσω από το Winamp να μιλάει για τη δημιουργία του.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles