14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Roaming τέλος εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα Χριστούγεννα του 2015

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της κατάργησης των τελών περιαγωγής (roaming), στο πλαίσιο μίας ευρύτερης ψηφοφορίας για την υποστήριξη της πρότασης κανονισμού της Επιτροπής για μία “Συνδεδεμένη Ήπειρο” και μία ενιαία τηλεπικοινωνιακή αγορά σ’ αυτή. Η κατάργηση των τελών roaming αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα του 2015.

    Roaming

    “Tο 2010 είχα υποσχεθεί ότι θα καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής έως το 2015 και τώρα είμαστε ένα βήμα μακριά από την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος” δήλωσε η Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για τις Ψηφιακές Tεχνολογίες, η οποία υποσχέθηκε ότι η ΕΕ βρίσκεται κοντά στην άρση πολλών ακόμη εμποδίων ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να απολαμβάνουν συνεχή επικοινωνία χωρίς κόστος όπου και αν βρίσκονται (αναφερόμενη με αυτό τον τρόπο και στο “καυτό” ζήτημα της ουδετερότητας στο Διαδίκτυο).

    Deal-For-Roaming

    Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν την αναθεώρηση των σχετικών κανονισμών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει η τελική συμφωνία να έχει πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2014. Ένα χρόνο αργότερα φαίνεται πως το roaming θα αποτελέσει οριστικό παρελθόν για τις επικοινωνίες μέσα στις χώρες της ΕΕ τουλάχιστον… Ελπίζουμε, ωστόσο, και ο συνολικότερος στόχος της ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών και του net neutrality να επιτευχθούν αντίστοιχα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles