19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος στις 20 Ιουλίου το αναλογικό σήμα του Υμηττού

    Στις 03:00 της Παρασκευής 20 Ιουλίου παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη –με εξαίρεση τις ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 που θα σταματήσουν στις 17 Αυγούστου προκειμένου να καλύψουν πρώτα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Στην ουσία το «σβήσιμο» του Υμηττού επηρεάζει ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού της Αττικής αφού από το κέντρο παίρνουν σήμα περί τα 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά (με τα 150 εξ’ αυτών να έχουν βασίζονται αποκλειστικά σε αυτό για το τηλεοπτικό τους σήμα). Πρακτικά όσοι παραμείνουν πιστοί στην αναλογική τηλεόραση (αλήθεια, γιατί να θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο;) και μετά το κλείσιμο του Υμηττού, θα πρέπει να στρέψουν αναγκαστικά τις κεραίες τους στην Πάρνηθα.

    Άρα, σε περίπτωση που η κεραία σας «κοιτά» προς τον Υμηττό και παίρνετε ακόμα αναλογικό σήμα, οι επιλογές σας είναι δύο: είτε τη γυρνάτε προς την Πάρνηθα εξακολουθώντας να λαμβάνετε πάντως αναλογικό σήμα, είτε να προμηθευτείτε έναν αποκωδικοποιητή και να περάσετε έτσι στην ψηφιακή εποχή, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

    Όπως και να ‘χει, στις 20 του μηνός το αναλογικό σήμα του Υμηττού σβήνει. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ρυθμίσει τα του τηλεοπτικού σας σήματος μέχρι τότε αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ώστε να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles