19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Tesla: Υπόσχεται δυνατότητες πλήρους αυτόνομης οδήγησης στα μελλοντικά οχήματα

    Η Tesla υπόσχεται να προσφέρει σε όλα τα μελλοντικά οχήματά της το hardware που θα επιτρέψει την πλήρη αυτόνομη οδήγηση, όπως ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η εταιρεία. Το υλικό αυτό περιλαμβάνει οκτώ συνολικά κάμερες των 360 μοιρών με δυνατότητα θέασης ως 820 ποδιών σε απόσταση. Παράλληλα, τα μελλοντικά οχήματα θα εξοπλίζονται με 12 αισθητήρες συνολικά, οι οποίοι θα μπορούν να ανιχνεύσουν πλήθος αντικειμένων, ενώ η ύπαρξη ενός radar το οποίο θα «κοιτάζει» προς τα εμπρός θα μπορεί να βλέπει μέσα από τη βροχή, την ομίχλη και τη σκόνη.

    autopilot

    Ωστόσο δε θα πρέπει να αναμένουμε το νέο Model X να είναι πλήρως αυτόνομο. Σύμφωνα με την Tesla, θα πρέπει να λάβουν χώρα αρκετές δοκιμές σε εκατομμύρια μίλια πραγματικής οδήγησης, μέχρι η εταιρεία να νιώσει έτοιμη να εμπιστευθεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου αποκλειστικά σε ένα υπολογιστή. Παράλληλα, το πιο σημαντικό είναι ότι τα νέα οχήματα της Tesla δε θα έχουν πρόσβαση σε κάποια χαρακτηριστικά ασφαλείας που προηγούμενα αυτοκίνητα είχαν, όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση σύγκρουσης, «κράτημα» λωρίδας. Η εταιρεία ανέφερε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα ενεργοποιηθούν μόνο αφού εξεταστούν και δοκιμασθούν εξονυχιστικά.

    Ο Musk υπερασπίστηκε το σύστημα της Tesla, γνωστό ως «Autopilot», και κατέκρινε την αντιμετώπισή του από το διεθνή τύπο, ο οποίος δεν τοποθετεί τα ατυχήματα που συμβαίνουν με τα αυτοκίνητα της εταιρείας στα σωστά πλαίσια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. «Η αυτόνομη οδήγηση είναι πολύ ασφαλής, σε τέτοιο βαθμό που τα ίδια τα media είναι που σκοτώνουν ανθρώπους, με την υπερβολική έμφαση που δίνουν στα ατυχήματα».

    Ο Musk ανέφερε ακόμη ότι το «Tesla Neural Net» δεν απαιτεί κάποιου είδους αισθητήρων τρίτων κατασκευαστών και ότι βασίζεται σε Nvidia Titan GPU. Τονίζει ότι είναι κατά 40% γρηγορότερο από το τελευταίο και πιο πρόσφατο Tesla computer. «Στη πραγματικότητα αποτελεί ένα supercomputer μέσα σε αυτοκίνητο. Από εκεί που είχαμε μια κάμερα, τώρα έχουμε 8 συνολικά, τρεις από αυτές κοιτάζουν μπροστά και υπόλοιπες παρέχουν κάλυψη 360 μοιρών. Τα νέα Tesla θα έχουν παράλληλα και ένα sonar 360 μοιρών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο ίδιος υποσχέθηκε μια επίδειξη, η οποία θα περιλαμβάνει πλήρη αυτόνομη οδήγηση από το Λος Άντζελες στη Ν. Υόρκη μέχρι το τέλος του 2017.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles