16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τεχνολογία «σπασίματος» των CAPTCHA ανέπτυξε η Google!

    Πάμε να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή: τι είναι τα CAPTCHA; Ακρωνύμιο για το Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart ή αν το θες σε απλά ελληνικά, ένας τρόπος για τα sites να διακρίνουν τους πραγματικούς χρήστες από τα ενοχλητικά bots. Να στο θέσω αλλιώς ρε μόρτη, εκείνες οι ακατάληπτες λεξούλες που συμπληρώνεις συνήθως στο τέλος κάθε registration form. Α, γεια σου, τώρα καταλαβαινόμαστε νομίζω.

    captcha

    Ο λόγος που τις συμπληρώνεις δεν είναι για να ικανοποιήσεις κάποιον διεστραμμένο webmaster αλλά για να αποφευχθεί το spamming της database ενός site από bots. Τα CAPTCHA που λες, τη δουλειά τους την κάνουν. Ή μάλλον την έκαναν αφού κάποιος βρήκε τον τρόπο να τα… χακάρει! Ποιος; Η Google! Ερευνητές της εταιρείας αποκάλυψαν πως κατόρθωσαν να αναπτύξουν έναν αλγόριθμο ικανό να λύσει τα CAPTCHA που χρησιμοποιεί η ίδια η Google! Ποσοστό επιτυχίας; Μόλις 99,8% και αν αναρωτιέσαι γιατί στο καλό να κάνουν κάτι τέτοιο η απάντηση είναι απλή και έχει δύο λέξεις: Street View.

    Η Google ανέπτυξε τον αλγόριθμο που στέλνει τα CAPTCHA στη σύνταξη προσπαθώντας να βρει τρόπο να αναλύσει αυτόματα όλα αυτά τα γράμματα, τους αριθμούς και τα σύμβολα που εμφανίζονται στο Street View του Google Maps! Το ποσοστό του αλγορίθμου στο Google Maps παίζει μεταξύ 90-96% με τη Google να διαβεβαιώνει πάντως πως χάρη στην έρευνά της, βρήκε νέους τρόπους να προστατέψει τα CAPTCHA της. Μέχρι να τα ξεφτιλίσει πάλι. Και να ξαναβρεί άλλες μεθόδους προστασίας. Και φτου κι απ’ την αρχή.

    Oh well…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles