17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Θα θέλατε τα μελλοντικά smartphones της Samsung να μην έχουν Android, αλλά Tizen OS;

    Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες από τη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η Samsung σκέφτεται να απομακρυνθεί από το Android και να μεταβεί στο “δικό” της λειτουργικό, Tizen OS, όσον αφορά τις καινούριες συσκευές.

    Samsung-Tizen

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ένα διευθυντικό στέλεχος της Samsung δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει την επέκταση του λογισμικού Tizen σε όλες τις συσκευές της. Σύμφωνα με την Κorea Τimes, η εταιρεία φέρεται να προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το λειτουργικό της Google.

    Η παγκόσμια αγορά κυριαρχείται σήμερα από την open-based πλατφόρμα της Google και η εταιρεία συνεργάζεται ακόμη και με τρίτους, ανεξάρτητους προγραμματιστές στην προσπάθεια της να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το Android. Ο εκπρόσωπος της Samsung πρόσθεσε επίσης ότι παρότι έχει καθυστερήσει η ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας, η εταιρεία έχει βελτιωθεί σημαντικά στον τομέα αυτό.

    Το Tizen έρχεται με εφαρμογές από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και διαθέτει επίσης apps που αντικαθιστούν κάποια βασικά του Android. Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει αναπτύξει την εφαρμογή Sansung Pay για πραγματοποίηση πληρωμών, προς αντικατάσταση του Android Pay.

    Η Samsung “φοράει” ακόμη το Android OS στις περισσότερες συσκευές της, όμως πρόσφατα προχώρησε σε χρήση του Tizen στην σειρά smartphones “Z” στην Ινδία, σε smartwatches και σε κάποιες οικιακές συσκευές.

    Αλήθεια πώς σας φαίνεται το ενδεχόμενο τα μελλοντικά smartphones της Samsung να έχουν Tizen OS;

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles