20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι 10 τύποι χρηστών του Twitter, εσύ ποιος απ’όλους είσαι;

    twitter user type

    Πόσοι από εσάς χρησιμοποιείτε το Twitter; Ή μάλλον… το Τουίτερ; Στην Ελλάδα τα νούμερα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, αφού γύρω στους 265.000 Έλληνες χρήστες, σύμφωνα με το trending.gr, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο Κοινωνικό Δίκτυο.

    Καθένας από τους προηγούμενους χρήστες, χρησιμοποιεί το twitter με το δικό του μοναδικό τρόπο και για τα δικά του συμφέροντα φυσικά. Θα μπορούσαμε λοιπόν να κατατάξουμε τους Twitter χρήστες σε 10 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες είναι οι εξής:

    – Το ζόμπι (The Undead): Παραπάνω από τους μισούς λογαριασμούς του Twitter, περίπου το 60%, είναι ανενεργοί λογαριασμοί. Δημιουργήθηκαν για κάποιο λόγο, μα δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

    Ο προστάτης (The Protector): Στην κατηγορία αυτή ανήκουν εκείνοι οι χρήστες οι οποίοι κλειδώνουν το λογαριασμό τους, έχοντας ως ιδιωτικά τα tweets τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κοιμούνται πιο ήσυχοι από τους υπόλοιπους χρήστες.

    Ο τιτιβιστής (The Chirper): Είναι ένας από τους απλούς χρήστες του Twitter. Άτομα τα οποία γνωρίζουν πώς δουλεύει το κοινωνικό δίκτυο και τα οποία ρίχνουν tweets όποτε βλέπουν τηλεόραση, ακούν ένα τραγούδι, ακόμη και όταν… τρώνε.

    Ο θαυμαστής (The Fan): Ξεχωρίζει από τον τιτιβιστή ως προς το γεγονός ότι διαθέτει και έναν στόχο: να ακολουθήσει τις αγαπημένες του προσωπικότητες από κάθε χώρο και να απαντήσει στα tweets αυτών, καθώς και να κάνει retweet.

    Ο δικτυωτής (The Networker): Πρόκειται για χρήστες φιλόδοξους και αισιόδοξους, οι οποίοι πιστεύουν πως η χρήση του Twitter θα τους προωθήσει επαγγελματικά, βρίσκοντας τις σωστές επαφές και συνομιλώντας μαζί τους.

    Ο κατάσκοπος (The Scout): Πρόκειται για μία πολύ μικρή μερίδα χρηστών, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σε διάφορα γεγονότα και μεταδίδουν ειδήσεις στο Twitter. Οι χρήστες αυτοί βοηθούν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην ενημέρωση, αφού είναι οι πρώτοι που θα ανακοινώσουν κάτι αποκλειστικό.

    Το αστέρι (The Star): Χρήστες όπως η Lady Gaga, ο Justin Bieber και ο Πάπας, οι οποίοι μόλις δημοσιεύσουν ένα tweet γίνεται χαμός στο twitter από retweets.

    Η e-διασημότητα (The E-lebrity): Έχουν λιγότερο κύρος από τους χρήστες αστέρια, όμως είναι και αυτοί γνωστοί χάριν στη χρήση του Twitter που κάνουν. Μπορούν και χρησιμοποιούν το Twitter με στόχο να αυξήσουν τα έσοδα τους ή να αναδείξουν τη δουλειά τους.

    Η εταιρεία (The MediaCo): Πρόκειται για χρήστες οι οποίοι αντιπροσωπεύουν κάποια εταιρεία στο χώρο της ενημέρωσης ή της ψυχαγωγίας. Μεταδίδουν ειδήσεις από sites δικά τους ή retweets από άλλα sites και τα tweets τους αναμεταδίδονται αστραπιαία.

    Η επιχείριση (The Organization): Πρόκειται για χρήστες οι οποίοι αντιπροσωπεύουν κάποια επιχείριση ή οργανισμό και οι οποίοι συνήθως σπαταλούν κάποιο κεφάλαιο για αξιοποίηση του Twitter, όπως για παράδειγμα αγοράζουν λογισμικό ή ειδικούς των Social Media.

    Εσύ σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκεις;

    Πηγή: AllTwitter

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles