17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αυτά είναι τα καλύτερα hacker t-shirts που υπάρχουν στον κόσμο

    Έχουν λογοπαίγνια. «Τη λένε» στις κυβερνήσεις και τις μεγάλες εταιρείες. Είναι πανέξυπνα. Κάποια χρησιμοποιούν κώδικα. Τα περισσότερα, είναι μαύρα. Και όλα, μα όλα, είναι απίθανα.

    Από το 1999, πραγματοποιείται στο Manhattan της Νέας Υόρκης ένα συνέδριο κάθε δύο χρόνια: Hackers on Planet Earth. O Brad Johnson, το παρακολουθεί το 2004 και τότε του έρχεται η ιδέα: να φτιάξει μία σειρά από φωτογραφίες από T-shirts που φορούν οι hackers και να το εντάξει σε ένα βιβλίο με τίτλο Technomanifestos, ένα συλλογικό έργο για την επανάσταση της πληροφορίας.

    Οι Hackers είχαν πάντα μία ιδιαίτερη σχέση με τα T-shirt τους. Τα περισσότερα είναι παλιά, σκισμένα λίγο, ένα μανιφέστο για το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρονται για την μόδα και τα κυρίαρχα trends. Βέβαια, με την προτίμηση τους, δημιουργούν οι ίδιοι ένα Trend που λέει ότι οι χάκερς φορούν T-Shirts… so what?

    Σε αυτή την απίθανη συλλογή φωτογραφιών από τον Brad Johnson, δεν μπορείς να πεις με ευκολία ποιο από τα μπλουζάκια είναι το «καλύτερο». Οι συντάκτες του Wired, όμως, ξεχώρισαν ένα που αφορά τον πόλεμο των λειτουργικών και της ανοιχτής κοινότητας λογισμικού. Ο hacker που το δημιούργησε, «χάκαρε» μία φωτογραφία από το Star Wars και έβαλε νέους πρωταγωνιστές: Ο Linus Torvalds, ήταν ο Luke Skywalker. O Alan Cox έγινε η Πριγκίπισσα Leia (λόγω μαλλιού :Ρ). Ο Eric Raymond έγινε ο C-3PO. Και ο Richard Stallman από το Free Software Foundation έγινε το ρομποτάκι R2-D2. Εφόσον το συγκεκριμένο T-Shirt εμφανίστηκε σε ένα συνέδριο για Linux κάποια στιγμή στο τέλος της δεκαετίας του 1990, φυσικό και επόμενο ήταν ο Bill Gates να πάρει την μορφή του Darth Vader.

    Αν κι εσείς έχετε κάποιες ιδέες ή φωτογραφίες για έξυπνα hacker t-shirts που κυκλοφορούν ή διαθέτετε εσείς, στείλτε μας στο [email protected] ώστε να παρουσιάσουμε τη δική σας top-list.

    Πηγή: Wired

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles