21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ποιο είναι το βιβλίο που ξεπέρασε σε πωλήσεις τον Harry Potter και τον Κώδικα Ντα Βίντσι;

    Ναι λοιπόν, βγήκε ένα βιβλίο που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα βιβλία του Harry Potter στο Amazon της Αγγλίας, αλλά και τον Κώδικα Ντα Βίντσι του Dan Brown και αυτό δεν είναι άλλο από το 50 shades of Gray, της συγγραφέος E.L. James το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Ελληνική από τις εκδόσεις Πατάκη. Τουλάχιστον το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, καθώς, δεν υπήρχε περίπτωση ένα τέτοιο “λογοτέχνημα” να μην έχει και συνέχειες.

    Η γράφουσα δηλώνει βιβλιοφάγος, αλλά, όπως με τα χρόνια αποκτούμε ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό που καταναλώνουμε, κάπως έτσι αποκτούμε προτιμήσεις και στα βιβλία που διαβάζουμε. Στην περίπτωση του 50 shades of Gray και την απαρίθμηση των BDSM (σαδομαζοχιστικών) περιπετειών της φοιτήτριας Anastasia Steel, μαζί με τον γόη των ονείρων της, πάμπλουτο, πανέμορφο και πανέξυπνο Christian Grey, μπορούμε να σας πούμε πως το μόνο εκπληκτικό που διαπιστώσαμε είναι ο τρόπος με τον οποίον αλλάζουν μέσα στα χρόνια οι φαντασιώσεις των γυναικών.

    Ο πρίγκηπας δεν έχει άσπρο άλογο, αλλά πανάκριβα Audi, ελικόπτερο και ιδιωτικό τζετ, είναι νέος και αυτοδημιούργητος, CEO ενός ομίλου που βασίζεται σε μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών (εδώ είναι το μόνο κομμάτι digital της υπόθεσης). Ξοδεύει αφειδώς για την καλή του και έχει μπόλικα ψυχολογικά προβλήματα μαζί με το γεγονός ότι θέλει να κάνει συνέχεια σεξ.

    Η πριγκίπισσα εξακολουθεί μετά από τόσους αιώνες να είναι παρθένα και άβγαλτη, αλλά, στη διαδρομή αυτό αλλάζει καθώς, μέσα από τα ξενέρωτα φετίχ του συντρόφου των ονείρων της μετατρέπεται σε μία μετριοπαθή μαινάδα του σεξ, αλλά και σωτήρα των ψυχονευρωτικών εξάρσεων του πρίγκηπά της. Και φυσικά, εννοείται, πως δεν ενδιαφέρεται για τα λεφτά του.

    Για όσους, και κυρίως, όσες από εσάς αποφασίσετε να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο της σειράς, μπορείτε να είστε ικανοποιημένες/οι ότι υπάρχει και συνέχεια. Τα 50 shades darker και 50 shades freed, στα οποία, πέρα από κάποιες συναισθηματικές εξάρσεις των ηρώων, δεν θα βρείτε τίποτε διαφορετικό από το πρώτο.

    Συγχωρήστε μας τον σαρκασμό, αλλά το δημοφιλές δεν είναι πάντα και καλό. Φυσικά και όποιος πιστεύει πως θα γίνει καλύτερος άνθρωπος διαβάζοντας ένα μοντέρνο Άρλεκιν με ξενέρωτες δόσεις σαδομαζοχισμού, μπορεί ελεύθερα να το κάνει και ευχόμαστε να το ευχαριστηθεί. Αν περιμένετε πάντως να ενθουσιαστείτε, προτιμήστε μία πιο σίγουρη και ώριμη λύση από αυτή της κας James, μίας Αγγλίδας μαμάς με προϋπηρεσία στην τηλεόραση: Δείτε μία ταινία πορνό. Κι αν περιμένετε μέσα από το βιβλίο αυτό να μάθετε για τον σαδομαζοχισμό, κάντε μία έρευνα στο Google καλύτερα και ενημερωθείτε για τα εξαίρετα ερωτογραφήματα που κυκλοφορούν από Ελληνικές εκδόσεις και είναι απείρως καλύτερα γραμμένα.

    Αν αντέχετε το «σπορ» αναζητήστε τα βιβλία του Μαρκήσιου Ντε Σαντ από τις εκδόσεις Ολκός, Εξάντας, Μελάνι, Νεφέλη και άλλες, τα ερωτογραφήματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων από τις εκδόσεις Άγρα, ή τα βιβλία της Αναϊς Νιν. Η λίστα είναι ατελείωτη.

    Το βιβλίο μπορεί να γίνει μόδα ξανά. Όπως και τα ρούχα, όμως, δεν χρειάζεται να είναι από «συνθετικά» υλικά και να φαίνεται φτηνό, έτσι δεν είναι;

    Τις 50 αποχρώσεις του γκρι, μπορείτε να τις βρείτε σε e-book, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles