22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Στην έλλειψη hardware parts αποδίδεται o «θάνατος» του iPod Classic!

    Το πέσιμο της αυλαίας για το iPod Classic σίγουρα θα δυσαρέστησε τους πιο παλιούς φανατικούς φίλους της Apple, οι οποίοι είχαν συνδεθεί συναισθηματικά με το διάσημο portable media player, το οποίο αδιαμφησβήτητα συνέβαλλε σημαντικά στην εδραίωση και διάδοση της ψηφιακής μουσικής. Αν και πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε το τέλος της συσκευής, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Tim Cook σε μία πρόσφατη ομιλία του, η παραπάνω απόφαση δεν οφείλεται ακριβώς στην Apple, αλλά ουσιαστικά στα εργοστάσια που κατασκευάζουν τα hardware parts που απαρτίζουν το iPod Classic.

    Classic_iPod_Evolution_by_SkyJohn

    Όπως μάλιστα συμπλήρωσε ο ιθύνων νους της Apple, το iPod Classic καταλήγει στο μουσείο και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όχι τόσο επειδή το ήθελε ο ίδιος και η Apple, αλλά επειδή ήταν σχεδόν αδύνατο για την εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino να συντηρήσει την παραγωγή νέων μονάδων iPod Classic, καθώς εδώ και πολύ καιρό είχε σταματήσει η παραγωγή εξαρτημάτων από τα εργοστάσια παρασκευής hardware. Παράλληλα, ο Tim Cook διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την επαναφορά του iPod Classic, καθώς εάν ποτέ η Apple αποφασίσει να βγάλει μία παρόμοια συσκευή, τότε θα πρέπει να την σχεδιάσει από την αρχή και η δουλειά των engineers που απαιτείται για ένα τέτοιου είδους εγχείρημα θα είναι πραγματικά τεράστια. Βέβαια, στην ίδια ομιλία του, αφού έριξε το καρφί του για τα εργοστάσια παρασκευής των hardware parts του iPod, στη συνέχεια (χωρίς να το καταλάβει προφανώς) αναφέρθηκε στον πραγματικό λόγο που η Apple σκότωσε το iPod, καθώς σε σχετική ερώτηση για τις πωλήσεις του iPod Classic ανέφερε ότι οι πωλήσεις του ήταν εξαιρετικά χαμηλές.

    iPod-Classic-RIP-with-Text

    Τώρα λογικά η αλήθεια βρίσκεται λογικά κάπου στη μέση, με την Apple να μην φαίνεται όμως διατεθειμένη να κοιτάξει πίσω, καθώς κρίνοντας και από τις παραπάνω δηλώσεις του Tim Cook, ένα next-gen iPod Classic δεν βρίσκεται καν στα άμεσα σχέδια της Apple. Το iPod κυριάρχησε στην αγορά από το 2001, οπότε με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, τα 13 χρόνια που άντεξε ήταν σίγουρα αρκετά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles