24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η διαφορά ανάμεσα σε Google και Bing σε μία εικόνα

    Μπορεί να χρησιμοποιείτε Google για τις αναζητήσεις σας. Μπορεί να χρησιμοποιείτε Bing. Μπορεί να πιστεύετε πως το ένα σας φέρνει πιο πολλά αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορεί να πιστεύετε ότι το άλλο είναι πιο όμορφο. Ό,τι κι αν πιστεύετε πάντως, δεν θα σταματήσετε να γελάτε όταν δείτε την παρακάτω εικόνα, με την αναζήτηση που έκανε στις δύο μηχανές, ένας χρήστης του twitter, ο @evlbzltyr και πραγματοποιήσαμε κι εμείς:

    the_xbox_one_is

    H διαφορά είναι εμφανής. Πιο εμφανής θα έβγαζε μάτι και θα έκανε πάρτι! Πάντως η Microsoft λέει στο The Atlantic πως δεν έχει πειράξει τα αποτελέσματα στο autosuggest. Οι προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση γίνονται με βάση το ιστορικό των αναζητήσεων όλων των χρηστών και έτσι προτείνονται οι δημοφιλέστερες από αυτές, με βάση κάποιους αλγόριθμους. Ανώνυμα. Το ίδιο περίπου και στη Google. Γιατί, όμως, το Bing είναι τόσο προκατειλημμένο υπέρ του Xbox, ειδικά όταν έχουν ακουστεί τόσα και τόσα στο διαδίκτυο για την παιχνιδομηχανή της Microsoft;

    Η μία σκέψη είναι πως η μηχανή αναζήτησης Bing, υιοθετείται κυρίως από χρήστες Microsoft, οπότε είναι πιο ευνοϊκά διατεθειμένοι υπέρ του Xbox. Άρα, κατά συνέπεια, πραγματοποιούν πιο «φιλικές» αναζητήσεις, άρα και οι προτάσεις είναι πιο… θετικές.

    Πάντως, έχει σημασία και το «λεκτικό» της υπόθεσης. Αν κανείς τροποποιήσει το πείραμα του @evlbzltyr και βάλει “xbox one is” χωρίς το “the” αλλάζουν λίγο τα πράγματα. Λίγο… Δοκιμάστε το κι εσείς. Θα γελάσετε πολύ.

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles