19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft “σκοτώνει” το Windows Media Center στα Windows 10!

    Τα Windows 10 σίγουρα αναμένεται να αλλάξουν αρκετά πράγματα σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκδόσεις του δημοφιλούς OS, καθώς η Microsoft δείχνει διατεθειμένη να προβεί σε δραστικές αλλαγές. Μία από αυτές έχει να κάνει και με το Windows Media Center, τη γνωστή multimedia software suite, η οποία αναμένεται με την έλευση των Windows 10 να περάσει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    windows-media-center-04

    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Build event σε ένα ιδιωτικό meeting, οι υπεύθυνοι της Microsoft ανέφεραν ότι το Windows Media Center δεν θα περιλαμβάνεται στα Windows 10. Το Windows Media Center όταν έκανε την εμφάνιση του πολλά χρόνια πριν (εμφανίστηκε στα Windows XP Media Edition) αποτέλεσε ένα από τα πιο φιλόδοξα και χρήσιμα κομμάτια του λειτουργικού, καθώς υπό ένα ενιαίο interface ο user μπορούσε να παρακολουθήσει ταινίες, videos και Live TV, να χαζέψει τις φωτογραφίες του ή να ακούσει την αγαπημένη του μουσική. Τα χρόνια φυσικά πέρασαν και το Windows Media Center (το οποίο σημειώστε δεν έχει λάβει κάποιο major update από το 2009) έφτασε σήμερα να θεωρείται ξεπερασμένο, καθώς η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν δεκάδες ανεξάρτητα προγράμματα, τα οποία κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Παρόλο που το Windows Media Center θα περάσει σύντομα στην ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως αποτέλεσε για πολλούς users ένα χρήσιμο κομμάτι του λειτουργικού, ενώ παράλληλα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά μεταγενέστερα multimedia apps.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles