21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο χάρτης του σύμπαντος; Όχι, αυτός είναι ο χάρτης του Internet

    Αν φανταστούμε το διαδίκτυο σαν ένα γαλαξία, διάσπαρτο με πλανήτες που είναι τοποθετημένοι μέσα στο σύστημα με βάση την ομοιότητά τους, τότε, ο δημιουργός του  Χάρτη του Ίντερνετ, θα μπορούσε να υπερηφανευτεί ότι είναι ο σύγχρονος, διαδικτυακός Γαλιλαίος.

    Ο Χάρτης του Ίντερνετ, είναι μία διαδραστική απεικόνιση 350.000 ιστοσελίδων, από 196 χώρες, έτσι όπως ήταν στα τέλη του 2011. Οι συσχετισμοί που έχει υπολογίσει ο Ρώσος προγραμματιστής, Ruslan Enikeev είναι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια και η τοποθέτηση, το χρώμα και το μέγεθος, έχουν προσδιοριστεί με βάση την επισκεψιμότητα, τις διασυνδέσεις και την προέλευση των ιστοσελίδων.

    Μπορείτε κι εσείς να περιηγηθείτε στον χάρτη εδώ και να δείτε τα διάφορα «διαδικτυακά συστήματα» με τους μεγάλους «πλανήτες» να είναι αναμφισβήτητα το google.com, το facebook.com, το yahoo.com και άλλα.

    Μπορείτε τα πραγματοποιήστε και αναζητήσεις με βάση μία χώρα (στα Αγγλικά πάντα) ή το όνομα ενός site. Αναζητήστε το digitallife.gr. Θα το βρείτε σαν ένα μικρό πλανήτη στον Ιντερνετικό  γαλαξία, χρώματος καφέ, κάπου ανάμεσα στους μεγάλους πλανήτες του Facebook και της Apple.

    Πηγές: The Internet Map via The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles