15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    The Witch: Το διαφορετικό φιλμ τρόμου που κάποιοι έχουν ήδη στα καλύτερα του 2016

    Το ντεμπούτο του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Robert Eggers συζητιέται από τα τέλη του 2015 και πολύ μάλιστα. To The Witch αναβιώνει τις μέρες του 17ου αιώνα, τότε που οι θρησκευτικές προκαταλήψεις χτυπούσαν κόκκινο και η μαγεία ήταν στα φόρτε της. Οτιδήποτε “ξέφευγε” από τους κανόνες της πίστης, έπρεπε να τιμωρηθεί, να μετανοήσει και να επανέλθει στον σωστό τον δρόμο με κάθε τίμημα. Βάλτε σ’ αυτό το σκηνικό και ένα διαβολικό πνεύμα να τριγυρνάει στο δάσος και έχετε μία εντελώς creepy κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει το φιλμ πως είναι σαν να βλέπεις το The Shining στη Νέα Αγγλία του 17ου αιώνα. 

    the-witch-2

    Χωρίς φτηνά “jumpscares” και βαρετά κλισέ τρόμου, το φιλμ πατάει επάνω στα concept της μαύρης μαγείας και του δαιμονισμού, με όσους το έχουν δει να μιλάνε για μία από τις καλύτερες ταινίες του είδους της χρονιάς. Ναι, αυτής που μόλις ξεκίνησε.
    Στο άγριο και απομονωμένο περιβάλλον της Νέας Αγγλίας του 1630 παρακολουθούμε μία οικογένεια καθώς αυτή διαλύεται ώρα με την ώρα μετά την εξαφάνιση του γιου της. Ο πατέρας βουτάει σε μαύρα σκοτάδια για να δώσει λύση, την ίδια ώρα που η κόρη κατηγορείται για μαγεία. Μία παρανοϊκή ιστορία που χτίζει ατμόσφαιρα πλάνο με το πλάνο για να καταλήξει μία “ενοχλητική εμπειρία”, ο χαρακτηρισμός που επαναλαμβάνουν όσοι την έχουν ήδη παρακολουθήσει.
    Το φιλμ θα ανοίξει στην Αμερική στις 19 Φεβρουαρίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles