17.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Κυρίες και κύριοι… αυτό είναι το Surface, το νέο tablet της Microsoft

    Απαντώντας στις φήμες που κυκλοφορούν όλες αυτές τις μέρες, η Microsoft πραγματοποίησε το «μυστικό event» της τα ξημερώματα της Τρίτης στο Los Angeles και παρουσίασε, το Surface.

    Πρόκειται για ένα tablet με διαγώνιο στις 10,6 ίντσες, που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Μία με Ivy Bridge επεξεργαστή της Intel και μία με ARM που θα τρέχει την έκδοση των Windows RT.

    Πριν προχωρήσουμε να σας δώσουμε τα χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων ας δούμε τι ιδιαίτερο έχει αυτό το tablet σε επίπεδο χρήσης. Λοιπόν, φαίνεται να λύνει το ζήτημα της «παραγωγής» περιεχομένου. Είναι το tablet το οποίο, πιο εύκολα από το iPad, μπορεί να γίνει σταθμός εργασίας. Κι αυτό γιατί πρώτον, διαθέτει ένα μηχανισμό στην πλάτη του που αποσπάται ένα μέρος της, ώστε το tablet να μπορεί αν στηρίζεται ως οθόνη υπολογιστή για ανάγνωση ή πληκτρολόγηση. Δεύτερον διαθέτει μία εξαιρετική θήκη (cover), η οποία έρχεται να αντικαταστήσει το πληκτρολόγιο και το trackpad που διαθέτουμε στα notebooks μας. Το concept δηλαδή, να μετατρέπεται ένα tablet σε «υπολογιστή» με την χρήση και μόνο του cover του και όχι με ένα τεράστιο σύνολο περιφερειακών. Αυτό είναι το Surface.

    Παρουσιάζοντας τις συσκευές ο Steven Sinofsky της Microsoft μίλησε για τις δύο εκδόσεις. Η ARM έκδοση θα βγει με μνήμη 32 και 64 GB επεκτάσιμη με microSD, το λειτουργικό της θα είναι Windows RT και όσον αφορά   τις διαστάσεις του, είναι 9,3 χιλιοστά παχύ και ζυγίζει 676 γραμμάρια. Η συνδεσιμότητα εξασφαλίζεται με θύρα USB 2.0, Micro HD και 2×2 MIMO κεραίες. Η ClearType οθόνη των 10,6 ιντσών θα είναι HD, δηλαδή ανάλυσης 1366 x768.

    Η έκδοση του Surface tablet με Intel Ivy Bridge επεξεργαστή, θα είναι ελαφρώς βαρύτερη. Στα 903 γραμμάρια, με το πάχος να φτάνει στα 13,5 χιλιοστά προφανώς για να «χορέσει» μία μεγαλύτερη μπαταρία. Η διαγώνιος της οθόνης του θα εξακολουθεί να είναι 10,6 ίντσες, με την διαφορά ότι η ανάλυσή της θα είναι μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή στα 1920×1080 pixels. H διαφορά αυτής της έκδοσης, δεν θα είναι μόνο ότι το λειτουργικό της θα είναι Windows 8 Pro και θα κυκλοφορήσει με μνήμη 64 και 128 GB, κάνοντάς το ένα πλήρως χρησιμοποιούμενο «υπολογιστή». Είναι ότι εκτός των άλλων και εκτός της θήκης που μετατρέπεται σε πληκτρολόγιο και trackpad, θα διαθέτει και ένα «stylus» που εφάπτεται μαγνητικά στη θήκη και το οποίο ο χρήστης θα μπορεί αν χρησιμοποιεί για την λήψη σημειώσεων.

    Εντυπωσιαστήκατε; Εμείς ναι. Το περιμένετε; Θα το περιμένουμε όλοι μαζί καθώς η κυκλοφορία του αναμένεται με την κυκλοφορία των Windows 8, δηλαδή κάπου ανάμεσα στο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αυτό για την Windows RT  έκδοση. Η έκδοση με τα Windows 8 Pro θα κυκλοφορήσει τρεις μήνες μετά, περί τα Χριστούγεννα.

    Πόσο θα κάνει; Δεν γνωρίζουμε ακόμα, πράγμα που μας αγχώνει αρκετά. Θα είναι διαθέσιμο όμως, στα καταστήματα λιανικής της Microsoft και επιλεγμένους μεταπωλητές. Μην μας ρωτάτε ακόμα για Ελλάδα τι θα συμβεί. Είναι πολύ νωρίς και η Microsoft δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιες ανακοινώσεις. Προς το παρόν, απολαύστε το βίντεο του Surface και ονειρευτείτε…

    Πηγή: Microsoft

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles