18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Θύμα ρατσισμού ο Gebre Selassie

    O αμυντικός της Εθνικής Τσεχίας, Theodor Gebre Selassie, είχε προχθές το βράδυ έναν ακόμα λόγο να είναι στεναχωρημένος πέραν βεβαίως της ήττας της ομάδας του από τη Ρωσία με 4-1. Ο έγχρωμος παίκτης, βλέπετε, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του αγώνα αφού φίλοι της Ρωσίας έβγαζαν ήχους μαϊμούδων κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα.

    Μάλιστα σε καταγγελία του γεγονότος στην UEFA προχώρησε η Ευρωπαϊκή Οργάνωση κατά του Ρατσισμού στο Ποδόσφαιρο (FARE) με τον διευθύνοντα σύμβουλό της να τονίζει: «Ο παρατηρητής μας κατέγραψε συμπεριφορές τέτοιας φύσης που στόχευαν στον μόνο μαύρο παίκτη της Τσεχίας». Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο κρούσμα ρατσισμού στο φετινό Euro μετά από την επίθεση που υπέστησαν μέλη της Ολλανδικής ομάδας σε προπόνησή τους στην Κρακοβία.

    Ο ίδιος ο Gebre Selassie πάντως φαίνεται πως έχει ξεχάσει ήδη το περιστατικό. «Είναι αλήθεια, άκουγα διαρκώς ήχους μαϊμούδων από ένα μικρό μέρος των φιλάθλων της Ρωσίας. Δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο όμως, το ξεχνάω και κοιτώ μπροστά», ήταν τα λόγια του.

    Πηγή: Guardian

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles