19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τι πρέπει να γνωρίζεις για τους νέους φόρους που έρχονται σε Internet και συνδρομητική τηλεόραση

    Νέοι φόροι δυστυχώς στη ζωή μας και κάποιοι από αυτούς επιβαρύνουν τη σχέση μας με την τεχνολογία. Νέοι φόροι στο Internet και τη συνδρομητική τηλεόραση, επιβεβαιώνοντας τη φημολογία των προηγούμενων ημερών.

    internet-cable-tv

    Έτσι οι πληροφορίες σημειώνουν ότι από την 1η Ιουλίου 2016 θα εφαρμοστεί επιβολή φόρου 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Λεπτομέρειες αναμένεται να καθοριστούν με συμπληρωματικές διατάξεις. Ο φόρος θα επιβληθεί σε όλες τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο, είτε για επαγγελματική, είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablet ή κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

    Παρά τις προειδοποιήσεις για την αντιαναπτυξιακή φύση του μέτρου, καθώς ήδη ο ΣΕΠΕ είχε σημειώσει από τα μέσα Απριλίου τις καταστρεπτικές συνέπειες πρόσθετης φορολόγησης σε κινητή τηλεφωνία, Διαδίκτυο και συνδρομητική τηλεόραση, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

    Ο ΣΕΠΕ είχε τότε σημειώσει ότι “η επιπλέον φορολόγηση στις συνδέσεις Διαδικτύου θα αποτελέσει τροχοπέδη για πολίτες, επιχειρήσεις, αλλά και την λειτουργία του δημόσιου τομέα, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας” ενώ “ταυτόχρονα θα πλήξει το μεγάλο στόχο της ψηφιακής επανεκκίνησης, λειτουργώντας αποτρεπτικά τόσο στον πολίτη όσο και στον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις για την απόκτηση υπηρεσιών, εφαρμογών και προϊόντων τεχνολογίας, αποθαρρύνοντας ακόμα και τις αυτονόητα αναγκαίες χρήσεις της”.

    Όσον αφορά τη συνδρομητική τηλεόραση είχε τονίσει ότι “η επιβολή επιπλέον φόρου στις ελληνικές εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης, βασικό χρηματοδότη του ελληνικού αθλητισμού και κινηματογράφου, είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των εταιρειών του εξωτερικού, που θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, χωρίς επιπλέον φόρο. Ιδιαίτερα, τη στιγμή που, πέραν όλων των άλλων επιβαρύνσεων που υφίστανται οι ελληνικές εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, ήδη καταβάλλουν και 3%, ετησίως, επί των εσόδων τους για την άδεια δορυφορικής εκπομπής”

    Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων για το β΄ εξάμηνο του 2015, η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα μας ανέρχεται μόλις στο 30,8% επί του πληθυσμού (11η θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.).

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles