24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η αποκάλυψη του Tim Cook. «Ναι, είμαι gay και είμαι περήφανος γι’ αυτό»

    Ο CEO της Apple, Tim Cook, φτάνει στη στιγμή για το επίσημο coming out του, με ένα κείμενό του στο Business Week. Μία σημαντική στιγμή, αναμφίβολα, όταν ένας άνθρωπος με την επιρροή του επικεφαλής μίας από τις κορυφαίες εταιρείες στον πλανήτη, πραγματοποιεί μία τέτοια δημοσίευση, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση και τι σημαίνει, κατά τη γνώμη του, για τον εαυτό του και για τους άλλους ανθρώπους.

    Business Week Tim Cook I am Proud to be Gay

    “Λοιπόν, ας το ξεκαθαρίσω. Είμαι περήφανος που είμαι gay και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει δώσει ο Θεός”, σημειώνει ο Tim Cook στο υπέροχο κείμενό του, στο οποίο είναι ξεκάθαρος και άκρως αποκαλυπτικός, σημειώνοντας πως, όσο και αν είναι υπέρμαχος της ιδιωτικότητας της προσωπικής του ζωής, αποφάσισε να μιλήσει γι’ αυτήν, για έναν διαφορετικό λόγο που αφορά τους άλλους.

    “Πιστεύω βαθιά στα λόγια του Dr Martin Luther King, ο οποίος έχει πει πως η πιο επίμονη και επείγουσα ερώτηση στη ζωή είναι το τι κάνεις για τους άλλους“… Δε θεωρώ τον εαυτό μου έναν ακτιβιστή, αλλά συνειδητοποιώ πόσο πολύ έχω οφεληθεί από τη θυσία των άλλων. Έτσι, αν ακουστεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είναι gay και αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιον να συμφιλιωθεί με το ποιος ή ποια είναι ή να φέρει άνεση σε όποιον αισθάνεται μόνος του ή να εμπνεύσει τους ανθρώπους να επιμείνουν για την ισότητα, αυτό θα αξίζει το αντάλλαγμα για την προστασία της ιδιωτικής μου ζωής”.

    Ο Tim Cook σημειώνει και κάτι που ήταν αρκετά γνωστό, ότι πολλοί γνώριζαν ήδη το σεξουαλικό προσανατολισμό του, όπως, άλλωστε, και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του στην Apple, χωρίς να διαφοροποιούν τη συμπεριφορά τους σε εκείνον. “Φυσικά είχα την καλή τύχη” σημειώνει “να εργάζομαι σε μία εταιρεία που αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και ξέρει ότι μπορεί να ανθίσει μόνο όταν αγκαλιάσει τις διαφορές των ανθρώπων. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί…

    Και ο CEO της Apple συνεχίζει: “Το να είμαι ομοφυλόφιλος μου έχει προσφέρει βαθύτερη κατανόηση του τι σημαίνει να βρίσκεσαι στη μειοψηφία και μου έχει ανοίξει ένα παράθυρο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα οι άνθρωποι στις μειονοτικές ομάδες. Μου έχει δώσει περισσότερη κατανόηση, κάτι που με έχει οδηγήσει σε μία πιο πλούσια ζωή. Ήταν σκληρό και δυσάρεστο κάποιες φορές, αλλά μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθώ τη δική μου πορεία και να αντιμετωπίζω τις αντιξοότητες και τη μισαλλοδοξία. Μου έδωσε επίσης το δέρμα ενός ρινόκερου, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό όταν είσαι ο CEO της Apple”.

    Ολόκληρο το κείμενο του Tim Cook με την περισσή τόλμη και την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζει τον εαυτό του, τις προτιμήσεις του, τη θέση του στην Apple, αλλά και το ενδιαφέρον της εταιρείας για τη διαφορετικότητα, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

    H αμερικανική εταιρεία, έτσι κι αλλιώς, από καιρό έχει δείξει τις προσπάθειές της να βρίσκεται κοντά στη διαφορετικότητα και να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Έχει στηρίξει στο παρελθόν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο χώρο εργασίας, την ισότητα του γάμου στην Καλιφόρνια, έχει τοποθετηθεί σχετικά στην Αριζόνα όταν ο νομοθέτης της πολιτείας προσπάθησε να περάσει ένα νομοσχέδιο με στόχο την ομοφυλοφιλική κοινότητα, ενώ έχει συμμετάσχει για πολλές χρονιές στο φεστιβάλ υπηρηφάνειας του San Francisco.

    Related Articles

    17 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles