17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    «Την έκανε» από τη Ρωσία ο Ρώσος Zuckerberg

    Σου μιλήσαμε γι’ αυτόν μερικές μέρες πριν, όταν ο Pavel Durov ή αλλιώς ο Ρώσος Zuckerberg, όπως είναι ευρέως γνωστός, αποκάλυψε ότι οι Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες κατασκόπευαν Ουκρανούς μέσω του κοινωνικού δικτύου Vkontakte (τουτέστιν VK).

    pavel-durov

    O Durov που λες, λίγες μέρες μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του –οι οποίες πιθανότατα ενόχλησαν κόσμο- απασχολεί και πάλι την επικαιρότητα, αυτή τη φορά με τη φυγή του από τη Ρωσία! Ο ίδιος υποστήριξε ότι απολύθηκε από τη θέση του CEO του VK, του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στη Ρωσία, με αποτέλεσμα το «ρωσικό Facebook» να είναι πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο δύο ολιγαρχών που πρόσκεινται στον πρόεδρο Putin, του Igor Sechin και του Alisher Usmanov (ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και μεγαλομέτοχος στην Arsenal).

    Οι Moscow Times αναφέρουν δε πως αιτία για την απόλυση του Durov ήταν η επίμονη άρνησή του να συνεργαστεί με τις ρωσικές Αρχές και να τους δώσει στοιχεία και προσωπικά δεδομένα Ουκρανών πολιτών. Όσο για τον… Ρώσο Zuckerberg, αναγκάστηκε να φύγει κακήν κακώς από τη χώρα φοβούμενος για την ίδια του τη ζωή η οποία ένιωθε πως απειλούταν από αξιωματούχους του Κρεμλίνου. «Έφυγα από τη Ρωσία και δεν σχεδιάζω να ξαναγυρίσω πίσω. Δυστυχώς η χώρα είναι ασύμβατη με το διαδίκτυο και το διαδικτυακό επιχειρείν αυτή τη στιγμή», είπε στο TechCrunch ο Durov.

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά η ζωή στη Ρωσία συνεχίζεται κανονικά, το ίδιο και η καθημερινότητα στο –«σκοτεινότερο» πλέον- VK το οποίο αριθμεί περί τους 143 εκατ. χρήστες με τα 88 εκατ. εξ’ αυτών να είναι Ρωσικής προέλευσης…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles