16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Tο Asus ZenFone AR είναι το πρώτο smartphone με 8GB RAM έχει όμως κάτι ακόμη πιο σημαντικό…

    Φανταστείτε να είστε σε θέση να δείτε με ακρίβεια πώς τα έπιπλα θα ταιριάζουν στο δικό σας χώρο, πως τα ρούχα θα ταιριάζουν στο σώμα σας χωρίς να τα φορέσετε και τέλος, φανταστείτε να είστε σε θέση να παίξετε παιχνίδια με το πραγματικό περιβάλλον να αποτελεί τον χάρτη. Αυτές είναι οι υποσχέσεις της επαυξημένης πραγματικότητας και το Zenfone AR της Asus είναι το smartphone που θα προσπαθήσει να προσφέρει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στους υποψήφιους αγοραστές του.

    zenfone-ar-hh

    Το Asus Zenfone AR είναι από τα πρώτα Tango-enabled smartphones της αγοράς. Το Google Tango, είναι ένα project της ομώνυμης εταιρείας, το οποίο έχει σαν στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας εσωτερικών 3D χαρτών και απαιτεί ένα set από τρεις διαφορετικές κάμερες, με την κάθε μια να επιτελεί έναν συγκεκριμένο ρόλο. Μια για την ανίχνευση της κίνησης, μια για την ανίχνευση του βάθους και μια για τη χαρτογράφηση του χώρου. Στο ZenFone AR, η Asus επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν από τους τελευταίους και πιο πρόσφατους αισθητήρες Sony IMX 318 με ανάλυση 23MP.

    Αυτό του δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο να μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση, αλλά και να «μαθαίνει» μια περιοχή, προκειμένου να έχει μια ακριβή αντίληψη του βάθους. Προς το παρόν, υπάρχουν μόλις 35 εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας διαθέσιμες, που δεν είναι πολλές, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου θα αυξηθούν. Η συσκευή εξοπλίζεται με οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών Quad HD (1440 x 2560 pixels) τύπου Super AMOLED. Στο εσωτερικό του υπάρχει το Snapdragon 821 SoC, το οποίο υπόσχεται να παρέχει τις επιδόσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία Tango. Αποτελεί μια από τις πρώτες συσκευές που έρχονται με 8GB RAM, αν και το χαρακτηριστικό αυτό επισκιάζεται από τις δυνατότητες στο χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας που προσφέρει.

    zenfone-ar-hh2

    Θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2017, χωρίς να γνωρίζουμε προς το παρόν σε ποιες αγορές ακριβώς. Παράλληλα, δεν έχουμε προς το παρόν κάποια πληροφορία όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

    Διαβάστε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις της έκθεσης CES 2017 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles