13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το αυτοκίνητο της Google έχει τουλάχιστον ένα χαρούμενο χρήστη

    Όταν μιλάμε για τεχνολογία και λέμε για το επίτευγμα της μίας εταιρείας, σε σχέση με το επίτευγμα της άλλης εταιρείας, αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με κυνισμό. «Α, κοίτα τι έκανε η Apple και δεν το έχει καταφέρει η Google». Ή «μα καλά, τι είχε στο μυαλό του ο επιστήμονας που έκανε αυτή την ανακάλυψη;».

    Κάπως έτσι σκεφτήκαμε όταν πρωτοδιαβάσαμε για το αυτοκίνητο της Google χωρίς οδηγό, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε κάποιους αμερικανικούς δρόμους και θεωρείται από πολλούς κάτι… άχρηστο. Κι όμως, δεν είναι άχρηστο, καθώς η τάση είναι τα αυτοκίνητά μας, στα οποία περνούμε ολοένα και περισσότερες ώρες, να μπορούμε να περνάμε αυτό τον χρόνο παραγωγικά, χωρίς να χρειάζεται να μισθώνουμε σοφέρ. Η τάση είναι, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε για τις αναγκαίες μετακινήσεις μας, να πηγαίνουν μόνα τους.

    Ας προσπεράσουμε όμως τις τάσεις και τις μακρόπνοες ιδέες για το μέλλον. Ας δούμε ένα βίντεο με ένα «οδηγό» του αυτοκινήτου της Google, που κάνει κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ στο παρελθόν.Ένας άνθρωπος που έχει χάσει το 95% της όρασής του, μπαίνει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου της Google και μία απαλή φωνή στο εσωτερικό του, ανακοινώνει στον «οδηγό» πως ξεκινά η αυτόματη οδήγηση.

    Ο Steve Mahan οδηγεί. Ένας υπάλληλος της Google εξηγεί στον Steve τη διαδικασία οδήγησης και το πώς το αυτοκίνητο σταματάει στα σήματα. Φανταστείτε πόσο σύνθετη είναι η διαδικασία μετακίνησης για έναν άνθρωπο χωρίς όραση. Πόσο, απλές διαδικασίες όπως το να πας σε ένα fast food, ή να πας στο καθαριστήριο, όταν δεν έχεις όραση, άρα και μέσο μετακίνησης, πόσο χρόνο από τη ζωή σου μπορεί να χάσεις. Ή, τα ίδια πράγματα, να μην τα κάνεις καθόλου.

    Ο Steve Mahan δήλωσε στην κάμερα πως η οδήγηση με το αυτοκίνητο της Google, είναι η καλύτερη οδήγηση που έχει κάνει ποτέ του. Κι ότι, ένα τέτοιο αυτοκίνητο, θα του δώσει ευελιξία και δυνατότητες που δεν διέθετε ποτέ πριν.

    Αυτό δεν είναι η τεχνολογία; Γι αυτό δεν την αγαπάμε; Ναι. Γι αυτό

    Πηγή: All Things D

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles