20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το χρίσμα στην HP για το επόμενο (high-end) Chromebook (φήμες);

    Τα Chromebooks συνήθως αποτελούν low-budget laptops, τα οποία δεν απαιτούν από το χρήστη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και ουσιαστικά πρόκειται για λύσεις για να εξυπηρετούν απλά καθημερινά tasks. Σύμφωνα με φήμες από καλά πληροφορημένες πηγές τα επόμενα Chromebook δεν θα είναι όμως «χαμηλής δυναμικότητας», αλλά θα  αποτελούν πολύ πιο ισχυρά συστήματα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

    Chromebook 1

    Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στα σκαριά ένα πιο “δυνατό” Chromebook με 16GB μνήμης RAM που θα βασίζεται σε Intel Skylake CPUs. Το ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο δεν είναι τόσο το γεγονός ότι το επόμενης γενιάς Chromebook θα διαθέτει high-end χαρακτηριστικά, αλλά ότι θα αναπτυχθεί από την HP. Οι φήμες αναφέρουν ότι το Chromebook με την κωδική ονομασία «Chell» θα είναι «VR-Ready» (κάτι που σημαίνει ότι στο εσωτερικό θα βρίσκεται σίγουρα μία αρκετά ισχυρή κάρτα γραφικών), ενώ επιπλέον θα διαθέτει δύο USB ports, μία USB-C, καθώς επίσης και μία USB-A. Επίσης, η συγκεκριμένη πρόταση θα διαθέτει SD card reader και συμβατότητα με Bluetooth. Αν και ακόμη δεν υπάρχει τίποτα επιβεβαιωμένο (για αυτό και θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι), ωστόσο τόσο η HP όσο και η Google αποτελούν δύο εταιρείες που «πειραματίζονται» αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, για αυτό ενδέχεται να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα laptop, το οποίο θα είναι προορισμένο να “σηκώνει” και να διαχειρίζεται τα tasks εικονικής πραγματικότητας. Χωρίς αμφιβολία, αναμένονται αρκετά ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην ξεχωριστή κατηγορία των Chromebook laptops…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles