19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το Chrysler Portal concept είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης για όλη την οικογένεια

    Το όραμά της σχετικά με την επόμενη γενιά οικογενειακής μετακίνησης παρουσιάζει στη CES 2017 η Fiat Chrysler με το Chrysler Portal concept, ένα ηλεκτρικό όχημα με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και εσωτερικό που μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να χωρέσει έως 6 άτομα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης για περισσότερα από 20 χρόνια.

    chrysler-portal-concept-1

    Εκτιμάται ότι μπορεί να διανύσει έως και 400 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, αλλά και 250 χιλιόμετρα με φόρτιση μόλις 20 λεπτών χρησιμοποιώντας σύστημα γρήγορης φόρτισης.

    Με έμφαση στη μοντέρνα εμφάνιση και τεχνολογικές καινοτομίες, το Chrysler Portal διαθέτει από συρόμενες πόρτες που ανοίγουν από το μέσο του οχήματος αλλά και ένα πάνελ οροφής που αφήνει φυσικό φωτισμό να περάσει έως ρυθμιζόμενο LED φωτισμό. Το τιμόνι έχει σχεδιαστεί ώστε να τοποθετείται μέσα στον πίνακα οργάνων όταν παρκάρετε, ενώ όσον αφορά την οδήγηση υποστηρίζει τρία επίπεδα ημιαυτόνομης λειτουργίας (με δυνατότητα αναβάθμισης στο περισσότερο αυτόνομο Level 4). Όταν αντιληφθεί ότι ο οδηγός δεν παρακολουθεί το δρόμο ή τις συνθήκες οδήγησης, μάλιστα, τον ειδοποιεί να αναλάβει το χειροκίνητο έλεγχο και αν εκείνος δεν ανταποκριθεί, σταματά με ασφάλεια.

    chrysler-portal-concept-4

    Το όχημα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες αισθητήρων που παρακολουθούν τις συνθήκες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του. Επικοινωνεί συνεχώς με τον περιβάλλοντα χώρο μέσω της συστοιχίας των αισθητήρων και τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν 10 σταθμοί υποδοχής για τις συσκευές των επιβατών, ενώ το infotainment system εμφανίζεται σε μία μεγάλη οθόνη αφής τη στιγμή που μία δεύτερη οθόνη αντικαθιστά το συμβατικό πίνακα οργάνων.

    chrysler-portal-concept-3

    Τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και προσώπου χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσουν ποιος κάθεται πίσω από το τιμόνι και να τροποποιήσουν παραμέτρους όπως η θέση, οι ρυθμίσεις του ήχου συστήματος και η θέση των καθρεπτών. Φορτώνει επίσης τον κατάλογο επαφών κάθε οδηγού, καθώς και αγαπημένους προορισμούς πλοήγησης.

    Το Chrysler Portal είναι φυσικά σε concept στάδιο προς το παρόν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως αργήσει να φτάσει στην παραγωγή, όμως σηματοδοτεί την πρόθεση της εταιρείας να μπει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων με δυναμισμό. Περισσότερα γι’ αυτό θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της CES 2017.

    chrysler-portal-concept-2

    Διαβάστε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις της έκθεσης CES 2017 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles