15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το επόμενο iPod θα το φοράς στο χέρι και θα του μιλάς (Φήμες)

    Λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα αφορούν την νέα γενιά iPod και την νέα της μορφή. Ποια θα είναι αυτή; Λέγεται πως θα έχει καμπύλη οθόνη, θα το φοράμε στο χέρι και φυσικά θα υποστηρίζει το Siri.

    H New York Times, που φαίνεται πως έχει πολύ καλές “άκρες” στα μυστικά εργαστήρια των μεγάλων εταιριών τεχνολογίας, απεκάλυψε πως τόσο η Apple, όσο και η Google, μελετούν την δημιουργία συσκευών που θα μπορούμε να τις “φοράμε”.

    Σε αυτό το αποκαλυπτικό άρθρο, ο συντάκτης Nick Bilton μιλά για μία ομάδα υπαλλήλων της Apple που έχουν ήδη φτιάξει πρωτότυπα iPod με καμπυλωτή οθόνη και αναμένεται πολύ σύντομα να δούμε στις προθήκες των καταστημάτων. Η αρχή άλλωστε για την Apple έγινε με το iPod Nano.

    Η προοπτική των συσκευών που μπορούμε να φορέσουμε, δεν είναι τόσο μακρινή, λέει ο συντάκτης. Το trend έχει ήδη καταγραφεί εξαιτίας των smartphones. Τα smartphones έχουν γίνει η δεύτερη φύση μας. Είναι συνέχεια πολύ κοντά μας, τα χρησιμοποιούμε για πολύ περισσότερα πράγματα απ’ το να παίρνουμε μόνο τηλέφωνα και ακόμα και την νύχτα, τα κρατάμε σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 3 μέτρα. Γιατί λοιπόν το επόμενο βήμα να μην είναι να μπορούμε να “φοράμε” την συσκευή μας;

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του συντάκτη, στο GoogleX, το μυστικό εργαστήριο της Google, ήδη κατασκευάζονται περιφερειακά που, αν αγγίζουν τα ρούχα ή το σώμα μας, στέλνουν πληροφορίες στο Android smartphone μας. Επιστήμονες που άλλοτε εργαζόταν για τα Nokia Labs, ή την Apple ή μεγάλα πανεπιστήμια ειδικεύονται στην κατασκευή μικροσκοπικών υπολογιστών που μπορούμε να τους φορέσουμε.

    Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι όμως; Σύμφωνα με έναν καθηγητή του Ινστιτούτου για το Μέλλον που εδρεύει στο Palo Alto της Καλιφόρνια, το επόμενο βήμα για την τεχνολογία είναι να “μπερδέψει” τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο. Ο Michael Liebhold οραματίζεται την επόμενη 10ετία, οι άνθρωποι να φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής με ενσωματωμένες οθόνες. Φαντάζεται τα παιδιά να παίζουν στο πάρκο κυνηγώντας ψηφιακούς ήρωες και να κερδίζουν πόντους.

    Κι εμείς (γυναίκα γαρ) φανταζόμαστε την δυνατότητα να προσαρμόζουμε την ψηφιακή μας γκαρνταρόμπα ανάλογα με τα κέφια μας και να μπορούμε να αλλάζουμε άπειρες φορές την εμφάνισή μας μέσα στην ημέρα, έτσι απλά… πατώντας στην οθόνη της συσκευής μας.

    Πηγή: New York Times, Slash Gear

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles