16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το επόμενο “password” σας θα είναι ο… χτύπος της καρδιάς σας

    Τι θα λέγατε αν είχατε έναν υπολογιστή, κινητό ή ταμπλέτα που να μπορεί να “αντιλαμβάνεται” την παρουσία σας, όχι με τη βοήθεια κάποιου password αλλά αναγνωρίζοντας τους χτύπους της καρδιάς σας, ακουμπώντας στη συσκευή απλά τα… δάκτυλά σας.

    Πέρα από την ευκολία χρήσης, σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι, σε αυτή την περίπτωση, να “χακάρει” κάποιος το λογαριασμό σας ή να χρησιμοποιήσει την αγαπημένη σας συσκευή χωρίς την “έγκρισή” σας.

    Η Φωτεινή Αγραφιώτη, μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (και προφανώς ελληνικής καταγωγής!) αναφέρει σχετικά με αυτή την τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την Bionym: “Με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος, οι υπολογιστές αναγνωρίζουν τους ανθρώπους από τους καρδιακούς τους παλμούς. Όχι ακριβώς από το… ρυθμό της καρδιάς τους, αλλά από την πραγματική μορφή των χτύπων της καρδιάς τους (που για τον καθένα μας είναι μοναδική)”.

    Ενδιαφέρον μας ακούγεται και σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μία τέτοια εξέλιξη στις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, δε συμφωνείτε;

    Πηγή: Ubergizmo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles