21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook εξαγόρασε το Oculus Rift για $2 δισ.!

    Όσο απίστευτο ακούγεται σε εσένα τόσο απίστευτο ακούγεται και σε εμάς! Τα νέα σκάσανε από το πουθενά χωρίς κανένας να το περιμένει! Δεν είναι καθόλου φάρσα, ούτε κάποιο αστείο ενόψει πρωταπριλιάς. Το Facebook εξαγόρασε την Oculus VR και μαζί της το Rift έναντι δισεκατομμυρίων! Τα εκατομμύρια θα δοθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές του Facebook, με τη συμφωνία να ολοκληρώνεται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.

    facebook-oculus

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσε ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στόχος αυτής της κίνησης είναι να βοηθήσει την Oculus VR να εξελίξει το Oculus Rift ώστε «να δημιουργήσει την πιο κοινωνική πλατφόρμα που υπάρχει, και να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε, παίζουμε και επικοινωνούμε.»

    Από την άλλη, φαίνεται πως και στην Oculus VR είναι αρκετά ευχαριστημένοι από τη συμφωνία αυτή, με τον CEO της εταιρίας να δηλώνει πως «είναι ενθουσιασμένοι που δουλεύουν με τον Μαρκ και την ομάδα του Facebook για να παραδώσουν στον κόσμο την καλύτερη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας. Είναι μια εξελισσόμενη τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να βιώσει το αδύνατο, και είναι μόνο η αρχή του.»

    Στην ανακοίνωσή του στο Facebook ο Μαρκ τονίζει πως το Oculus Rift θα συνεχίσει να αναπτύσσεται για τα videogames και αφού εξελιχθεί αρκετά σε αυτόν τον τομέα θα προχωρήσει και στο social κομμάτι.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles