15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Fargo δεν θα το υποτιμάς. Το Fargo.

    Απίστευτοι χαρακτήρες, κυνισμός, το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο. Μπορεί να είμαστε ακόμα με τα κοντομάνικα εδώ και να παρακαλάμε για λίγο κρύο, στη χιονισμένη όμως Βόρεια Ντακότα το Fargo ζει και βασιλεύει. Και επιστρέφει με την δεύτερη σεζόν για να μας θυμίσει πως μπορεί να καταφθάνουν διαρκώς καινούργιες σειρές και τα teaser να μας βάζουν σε σκέψεις τι στο καλό απέγινε ο Jon Snow, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο πρώτος κύκλος ήταν εκπληκτικός και η σειρά δεν δείχνει καμία διάθεση να ρίξει τα στάνταρ της.

    FARGO -- Pictured: Patrick Wilson as Lou Solverson. CR: Mathias Clamer/FX

    Μία πρώτη σεζόν που μας έδιωξε μια και καλή τον πολύ σκεπτικισμό όταν μάθαμε από τα τέλη του 2012 ακόμα πως οι περίφημοι Ethan Coen και Joel Coen ετοιμάζουν την τηλεοπτική προσαρμογή σε μία από τις πιο ξεχωριστές ταινίες της φιλμογραφίας τους, την δουλειά του 1996 που σφράγισε την στυλιστική τους άποψη και φυσικά τους χάρισε το Όσκαρ για τo πρωτότυπο σενάριο. Οι 18 υποψηφιότητες στα Emmy είπαν από μόνες τους πολλά για το τελικό αποτέλεσμα.

    FARGO -- Pictured: (l-r) Kirsten Dunst as Peggy Blumquist, Jesse Plemons as Ed Blumquist. CR: Chris Large/FX

    Το show επιστρέφει λοιπόν στον ΟΤΕ TV με τον δεύτερο κύκλο σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, με νέο καστ και νέα “αληθινή ιστορία” εγκλήματος. Αυτή τη φορά το Fargo μας ταξιδεύει πίσω στο 1979 στη Νότια Ντακότα και την Μινεσότα, όπου ο Λου Σόλβερσον (Patrick Wilson), στρατιωτικός που έχει επιστρέψει από το Βιετνάμ, ερευνά μια υπόθεση όπου εμπλέκονται μία τοπική συμμορία, ένα εγκληματικό συνδικάτο και μία αισθητικός, η Πέγκι Μπλούμκβιστ (Kirsten Dunst) μαζί με τον σύζυγό της Εντ (Jesse Plemons), βοηθό στο τοπικό κρεοπωλείο. Βοηθός του Σόλβερσον στην υπόθεση είναι ο πεθερός του, ο Σερίφης Χανκ Λάρσον (Ted Danson). Η έρευνα θα οδηγήσει τους δύο άντρες σε ένα σύνθετο παζλ χαρακτήρων: τον δικηγόρο Καρλ Γουέδερς (Nick Offerman), βετεράνο του πολέμου στην Κορέα και φλύαρο αλκοολικό, τον Τζο Μπούλο (ο 3 φορές βραβευμένος με Emmy Brad Garrett), πρωτοπαλίκαρο του εγκληματικού συνδικάτου του Κάνσας Σίτι, τον βοηθό του και πάντα χαμογελαστό εκτελεστή Μάικ Μίλιγκαν (Bokeem Woodbine).
    Ο 1ος κύκλος του Fargo έχει τιμηθεί με το βραβείο 2014 AFI Award, και κέρδισε 3 EMMY, Καλύτερη Μίνι-Σειρά, Σκηνοθεσία σε Μίνι-Σειρά και Καλύτερο Καστ Μίνι-Σειράς. Το Fargo επίσης κέρδισε βραβείο CriticsChoice στην κατηγορία Καλύτερης Μίνι-Σειράς και 5 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα αποσπώντας 2 βραβεία: Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Billy Bob Thornton) και Καλύτερης Μίνι-Σειράς.
    Ο νέος κύκλος του Fargo θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια και θα προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στο ΟΤΕ CINEMA 4HD. Πρεμιέρα κάνει απόψε Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 22.00.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles