15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Google Play Music All Access τα βάζει με το Spotify (και όχι μόνο)

    Google Play Music All Access 02

    Πολλές ειδήσεις έκρυβε η πρώτη μέρα του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O 2013 σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο και μία από αυτές αφορά μία νέα υπηρεσία music streaming από την αμερικανική εταιρεία με την ονομασία Google Play Music All Access, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση είτε από τον υπολογιστή είτε από τη φορητή σας συσκευή.

    Επιθυμώντας να ανταγωνιστεί παρόμοιες υπηρεσίες, όπως το Spotify, το Rdio ή το Pandora, η Google διαθέτει τη δική της υπηρεσία streaming μουσικής στην αγορά, σε αντίθεση όμως με αρκετά άλλα Google Products, αυτό το service της αμερικανικής εταιρείας δεν προσφέρεται δωρεάν. Το Google Play Music All Access διατίθεται με συνδρομή 9,99 δολάρια το μήνα (με την τιμή, ωστόσο, να πέφτει στα 7,99 δολάρια για όσους ξεκινήσουν τη συνδρομή τους έως τις 30 Ιουνίου), ενώ να σημειώσουμε ότι προσφέρεται και δυνατότητα δωρεάν δοκιμής της υπηρεσίας από τους χρήστες για χρονικό διάστημα 30 ημερών.

    Google Play Music All Access 01

    Μία σημαντική διευκρίνιση, ωστόσο, πριν προχωρήσουμε στις δυνατότητες του Google Play Music All Access, αποτελεί το γεγονός πως η υπηρεσία είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες αγορές, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

    Όσο για το τι προσφέρει, όπως αναφέρουν από τη Google, “συνδυάζει τη μουσική μας με τη δική σας”. Σας παρέχει δυνατότητα περιήγησης σε εκατομμύρια τραγούδια με εξατομικευμένο τρόπο, είτε αφήνοντας την υπηρεσία να σας συστήσει κάποια με βάση τις προτιμήσεις σας, είτε εμπιστευόμενοι τα recommendations κάποιων ειδικών.

    Οι χρήστες μπορούν, επιπλέον, να πάρουν αφορμή από κάποιο μουσικό κομμάτι, δημιουργώντας στην ουσία ένα δικό τους προσωποποιημένο “ραδιοφωνικό σταθμό” με σχετικά κομμάτια, όπου μπορούν να δουν τις επόμενες επιλογές αλλά και να αφαιρέσουν εύκολα κάποια κομμάτια που δεν επιθυμούν να ακούσουν.

    Η Gοοgle δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικές με τις δισκογραφικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται στη νέα της μουσική υπηρεσία, σύμφωνα με έντονη φημολογία των προηγούμενων ημερών, ωστόσο, έχει κλείσει συμφωνίες αδειοδότησης με τη Universal Music και τη Sony Music Entertainment.

    Google Play Music All Access 03

    Η υπηρεσία Google Play Music All Access είναι διαθέσιμη στους χρήστες είτε μέσω της ενημερωμένης Google Play Music app for Android είτε μέσω sign up γα το All Access στο Google Play Music Store, όμως, όπως προείπαμε, οι τυχεροί πρώτοι χρήστες της υπηρεσίας είναι μόνο οι κάτοικοι των ΗΠΑ. Εμείς, όπως σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles