23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    To iPhone 5 και ο ανταγωνισμός…

    Apple iPhone 5 vs Samsung Galaxy S III vs Nokia Lumia 920 vs Samsung Galaxy Note II vs HTC One X vs Samsung Galaxy Nexus

    Επιτέλους, είναι γεγονός! Το iPhone 5 ανακοινώθηκε και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά βρίσκονται πλέον στο φως της δημοσιότητας.

    Ο ανταγωνισμός με το Android, αλλά και τα επερχόμενα Windows Phone 8, αναμένεται σκληρός, με τις βελτιωτικές κινήσεις της Apple σε τομείς όπως η συνδεσιμότητα LTE, η μεγαλύτερη οθόνη ή η καλύτερη κάμερα να αποτελούν “όπλα” για μία επιτυχημένη πορεία της συσκευής στην αγορά, υποστηριζόμενα βέβαια από το “hype” που ακολουθεί το εμβληματικό smartphone της Apple εδώ και πολλά χρόνια και κάνει πολλούς να το αγοράζουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

    Πώς τοποθετείται, όμως, το iPhone 5 απέναντι στα ανταγωνιστικά μοντέλα της αγοράς; Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του απέναντι στις λοιπές “ναυαρχίδες” των εταιρειών.

    Μεγαλύτερη οθόνη, αρκεί όμως;

    Η retina display οθόνη του iPhone 5 φτάνει τις 4 ίντσες και αυτό αποτελεί σίγουρα σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις 3.5 ίντσες του iPhone 4S. Βέβαια, οι ανταγωνιστές έχουν επιλέξει ήδη να κινηθούν σε περισσότερες ίντσες, κλείνοντας το “μάτι” στην Apple. Από τις 4.5 ίντσες του Nokia Lumia 920 έως τις 5.5 ίντσες του Samsung Galaxy Note II, όλοι επιλέγουν πιο “χορταστική” οθόνη. Η Apple “πουλάει” εδώ και καιρό την ποιότητα της Retina Display με pixel density 326ppi, το οποίo διατηρεί η νέα συσκευή, αν και η αλήθεια είναι ότι η Nokia στο νέο Lumia 920 υπόσχεται 332ppi και μία οθόνη τεχνολογίας PureMotion HD+ που δε θα έχει προηγούμενο. Θα τα δούμε όλα στην πράξη, όταν πιάσουμε στα χέρια μας τα νέα μοντέλα. Το σίγουρο -προς το παρόν και χωρίς την εμπειρία του hands-on- είναι ότι το iPhone 5 είναι πιο λεπτό και ελαφρύ από όλους τους ανταγωνιστές του. Έχει βάρος 112 γραμμάρια και πάχος μόλις 7.6χιλιοστά.

    Και από κάμερα;

    Η iSight κάμερα της Apple έχει αποδείξει την αξία της και εδώ έχουμε μία βελτιωμένη έκδοσή της. Πίσω από έναν φακό από ζαφείρι υπάρχει ένας αισθητήρας 8MPixels προσφέροντας άνοιγμα διαφράγματος f/2.4. Η Apple ισχυρίζεται ότι, με τη βοήθεια του Α6 επεξεργαστή και των χαρακτηριστικών της κάμερας, επιτυγχάνεται ταχύτερη λήψη και καλύτερες φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό. Χάρη στο νέο Panorama Mode, το γυροσκόπιο, ο επεξεργαστής και η εφαρμογή της κάμερας συνεργάζονται για τη λήψη εντυπωσιακών πανοραμικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης έως και 28MPixels. Ολοι περιμένουν, πάντως, να δοκιμάσουν την κάμερα στην πράξη για να διαπιστώσουν πώς μπορεί να σταθεί απέναντι στο PureView της Nokia ή την κάμερα του Galaxy S III.

    Νέος επεξεργαστής

    Το νέο A6 chip της Apple προσφέρει, σύμφωνα με την εταιρεία, δύο φορές την απόδοση των γραφικών σε σχέση με τον προκάτοχό του. Οι ανταγωνιστές, βέβαια, έχουν επιλέξει εδώ και καιρό ισχυρές λύσεις (αρκετές από τις οποίες είναι quad-core) από την Νvidia ή την Qualcomm που έχουν αποδείξει την αξία τους. Ο Α6 είναι, κατά πληροφορίες, διπύρηνος, αν και η Apple δεν ανακοινώνει επίσημα τα πλήρη specs του. Όλα, πάντως, θα κριθούν από τα benchmarks…

    Συνολικά;

    Με νέα έκδοση ενός λειτουργικού (iOS 6.0) -που κάποιοι λατρεύουν και κάποιοι άλλοι λατρεύουν να μισούν- LTE (επιτέλους) συνδεσιμότητα -που μπορεί να μη μας ενδιαφέρει στα μέρη μας αλλά αφορά πλέον ολοένα και περισσότερους χρήστες smartphones παγκοσμίως- χωρίς NFC και με διαφορετική (αν και ανανεωμένη) υποδοχή σύνδεσης, το iPhone 5 θα είναι διαθέσιμο για να το αποκτήσεις από τις 21 Σεπτεμβρίου σε αρκετές αγορές (και μέσα στον Οκτώβριο στη χώρα μας). Με ένα ολόκληρο “οικοσύστημα” που έχει χτίσει η Apple από πίσω του, το iPhone 5 είναι σίγουρα το “next big thing” ανάμεσα στους πωρωμένους fans της. Δεν πείθει τους πάντες και έχει για ακόμη μία φορά φανατικούς εχθρούς, αλλά και ανθρώπους που θα το αγόραζαν με “κλειστά μάτια”. Είναι εδώ όμως και κάθε ψύχραιμος παρατηρητής μπορεί πλέον να το τοποθετήσει απέναντι στους ανταγωνιστές του και να κρίνει αν θα αποτελέσει την επιλογή του.

    Δείτε ένα συγκριτικό πίνακα με το iPhone 5 απέναντι στα Samsung Galaxy S III, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy Note II, HTC One X και Samsung Galaxy Nexus


    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles