20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    To κατέβασμα Torrents στην Ινδία, σε στέλνει… φυλακή!

    Το τελευταίο καιρό οι torrent downloaders δεν θα πρέπει να αισθάνονται και ιδιαίτερα άνετα, καθώς πολλά δημοφιλή torrent portals οδηγούνται από τις διωκτικές αρχές στο κλείσιμο τους (τελευταία «θύματα» ήταν το KickAss Torrents και το TorrentZ). Και εάν στις περισσότερες περιπτώσεις τα κινηματογραφικά studios και οι αρμόδιοι φορείς διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων κυνηγούν ανελέητα τα torrent sites, από ότι φαίνεται στην Ινδία η συνήθεια του Torrent downloading μπορεί να βάλει σε μπελάδες τους απλούς χρήστες που φτάνει ακόμη και σε… φυλάκιση!

    Torrent Download (2)

    Σύμφωνα με reports που μας έρχονται από την δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, ορισμένοι ινδικοί ISPs έχουν αρχίσει να προβάλλουν ενημερωτικά μηνύματα στους χρήστες που επιχειρούν να πλοηγηθούν σε Torrent και σε file-sharing websites. Τα συγκεκριμένα μηνύματα αναφέρουν ότι η πλοήγηση στα συγκεκριμένα sites αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας της Ινδίας, πράγμα που επιφέρει σημαντικές κυρώσεις. Και όταν μιλάμε για «κυρώσεις», αυτό μεταφράζεται σε τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο που αγγίζει περίπου τα 4.480$. Το πρόβλημα βέβαια δεν θα το αντιμετωπίζουν όσοι απλώς πραγματοποιούν μία επίσκεψη στα torrent sites, αλλά μόνο εκείνοι που εμπλέκονται σε downloading η σε οποιαδήποτε μορφή παράνομης ανταλλαγής αρχείων. Από ότι φαίνεται οι Ινδοί λάτρεις των torrents θα το σκεφτούν και δεύτερη φορά εάν θα προβούν στο κατέβασμα ενός αρχείου που μπορεί να τους μπλέξει άσχημα… Τελικά, δύσκολοι καιροί για torrent downloaders…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles