16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το λάθος που απείλησε το… Διαδίκτυο

    Ακόμη κι ένα μικρό λάθος ενός μηχανικού μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο Διαδίκτυο.

    head-fire

    Αυτό ακριβώς συνέβη πριν από μερικές ημέρες, όπως μας μεταφέρει το secnews.gr όταν ένας μηχανικός της TeliaSonera -μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών που διαχειρίζεται βασικές υποδομές του Internet- διέπραξε ένα μικρό, αλλά… μοιραίο λάθος.

    Η σουηδική εταιρεία TeliaSonera είναι μία από τις λίγες εταιρείες που είναι αρμόδιες για τη συντήρηση των βασικών υποδομών του Διαδικτύου. Το διατλαντικό, καλωδιακό δίκτυο της TeliaSonera παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνδεση των ΗΠΑ με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

    Μια πρόσφατη διακοπή στο Διαδίκτυο επηρέασε πολλές υπηρεσίες όπως τα WhatsApp, Facebook, Slack, Reddit, και Cloudflare. Μετά από αυτή την τεράστια διακοπή που αναφέρθηκε σε πολλές χώρες, η TeliaSonera απέστειλε ένα ενημερωτικό σημείωμα στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς και τους ενημέρωσε για το τι ακριβώς συνέβη. Και ναι το λάθος ήταν ανθρώπινο…

    Καθώς το πρόβλημα επηρέασε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι χρηστών σε όλο τον κόσμο, θεωρήθηκε ότι οφειλόταν σε κάποια βλάβη ή σε κόψιμο του υπερατλαντικού καλωδίου. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω κάποιου μικρού λάθους ενός μηχανικού, ο οποίος ρύθμισε λανθασμένα ένα σημαντικό router και απέστειλε όλο το traffic της Ευρώπης στο Χονγκ Κονγκ.

    Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα, όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, η TeliaSonera αντιμετώπισε τα πυρά από πολλούς γίγαντες τεχνολογίας που ανήκουν στο πελατολόγιό της, ως αποτέλεσμα αυτού του σφάλματος. O Matthew Prince, για παράδειγμα, Διευθύνων Σύμβουλος του content delivery network Cloudflare, χαρακτήρισε την αξιοπιστία της TeliaSonera ως απαράδεκτη. Από την άλλη άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε, οπότε ελπίζουμε να μην την πλήρωσε ο άτυχος υπάλληλος με τη θέση του…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles