20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    To Lumia 535 είναι ο νέος βασιλιάς των Lumia phones, εκθρονίζοντας το Lumia 520!

    H Microsoft είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη απήχηση στην αγορά των low-budget συσκευών, καθώς γνωρίζει καλά το πως να προσφέρει οικονομικές Windows phone λύσεις στο καταναλωτικό κοινό. Για αυτό και για παραπάνω από 3 χρόνια η συσκευή best-seller για την εταιρεία κολοσσό των νέων τεχνολογιών ήταν το Lumia 520, μία ultra-budget συσκευή η οποία κατόρθωσε να κερδίσει τις καρδιές των Windows Phone users. Φυσικά όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος, καθώς όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από την εταιρεία marketing ερευνών AdDuplex, ο τίτλος του πιο πετυχημένου εμπορικά Windows phone πέρασε πλέον στο Lumia 535!

    Lumia 535 2

    Το Lumia 535 θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του 520, καθώς πρόκειται για μία επίσης σούπερ οικονομική συσκευή (η τιμή του δεν ξεπερνάει τα 90 ευρώ) με “τίμια” specs για την τιμή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AdDuplex αυτή τη στιγμή το Lumia 535 έχει ένα μερίδιο στην αγορά που αντιστοιχεί στο 12.5% σε σχέση με το Lumia 520, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 11.3%. Το Top-5 συμπληρώνεται από τα 630 και 640 τα οποία μοιράζονται ένα ποσοστό στο 8.3%, ενώ το 635 πιάνει περίπου στα 6.3%. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από την έρευνα της AdDuplex είναι ότι το 97% των συσκευών με λειτουργικό Windows Phone ανήκει στη Microsoft, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 80% τρέχει λειτουργικό Windows Phone 8.1, με το νεότερο Windows 10 Mobile να μην ξεπερνάει το 10% (αριθμοί που σίγουρα θα μεταβληθούν στο κοντινό μέλλον).

    AdDuplex Lumias research

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles