12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το νέο μεγάλο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών στοιχείων από υπουργεία και υπηρεσίες

    Ίσως μιλάμε για την μεγαλύτερη διαρροή προσωπικών στοιχείων που έχει αποκαλυφθεί στην Ελλάδα. Περισσότερα από 67 εκατομμύρια εγγραφές φυσικών και νομικών προσώπων και καταχωρήσεις δεδομένων όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμοί κυκλοφορίας και τύποι οχημάτων, ΑΦΜ και άλλα, βρέθηκαν στους servers μίας εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων που εδρεύει στη Δάφνη, στην Αθήνα.

    Το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται αναλυτικά στο τι κατασχέθηκε από την συγκεκριμένη εταιρεία ενώ αναφέρεται σαφώς πως η εταιρεία αυτή «πουλούσε» τα προσωπικά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων σε άλλους επιτηδευματίες, έναντι αμοιβής.

    Δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει το ενδεχόμενο, μεγάλο μέρος των στοιχείων αυτών να προέρχονται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, ενδεχόμενο που διερευνάται στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας.

    Ο τεράστιος προβληματισμός που υπάρχει εξαιτίας αυτής της αποκάλυψης είναι για το πόσο ασφαλή είναι τελικά τα στοιχεία που μαζεύουν για εμάς οι διάφορες αρχές της χώρας. Αν αυτά τα στοιχεία αποτελούν «εμπόρευμα» για διάφορους δημόσιους λειτουργούς που βρίσκουν τρόπο να αυξάνουν το εισόδημά τους έτσι, τότε καμία από όλες τις απόπειρες του Ελληνικού κράτους να πατάξει την διαφθορά δεν πρόκειται να πείσει κανέναν πολίτη που αισθάνεται ανασφαλής, εφόσον αποδεικνύεται πως τα στοιχεία του δεν προστατεύονται από κανέναν.

    Το επίσης ενδιαφέρον είναι πως, μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από κάποιους «σκιώδεις» τύπους πίσω από υπολογιστές, τους “hackers”. Η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει πως οι μεγάλες διαρροές συμβαίνουν μέσω συναλλαγών σε γραφεία.

    Όπως μας ενημέρωσαν και από την Ελληνική Αστυνομία, η έρευνα για την προέλευση των δεδομένων που βρέθηκαν στην κατοχή της συγκεκριμένης εταιρείας συμβούλων, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να σας ενημερώσουμε από πού εξασφάλισαν τα αρχεία αυτά. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε Λίστα Λαγκάρντ κι ας μην έχει εμφανιστεί τόσο πολύ στην ειδησεογραφία.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles