12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To OS X μετονομάζεται σε macOS και η Apple μας συστήνει την έκδοση Sierra!

    Νέα έκδοση του OS X γνωρίζουμε σε κάθε WWDC της Apple, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν… λιγάκι διαφορετικά. Κι αυτό γιατί έχουμε και αλλαγή ονομασίας για το λειτουργικό που, μετά από 15 χρόνια, από OS X γίνεται macOS, ώστε να ταιριάζει με τις υπόλοιπες ονομασίες των λειτουργικών της αμερικανικής εταιρείας (iOS, watchOS και tvOS).

    macos sierra

    Η Apple μας κάνει μία πρώτη γνωριμία με το macOS Sierra που ανάμεσα στις νέες λειτουργίες του περιλαμβάνει την πολυαναμενόμενη υποστήριξη της Siri στους υπολογιστές Mac, που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο μ’ αυτόν που έχουμε γνωρίσει στο iOS. Κάνοντας click στο εικονίδιο της Siri στο dock ή το menu bar, μπορείτε να αναζητήσετε φωνητικά προγραμματισμένα ραντεβού, να συντάξετε γραπτά μηνύματα, να ανοίξετε εφαρμογές, να αναζητήσετε ώρες ταινιών και αθλητικών γεγονότων, όπως θα κάνατε με το iPhone ή το iPad σας. Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία στο Mac σας, αλλά και να σώσετε συζητήσεις στο Mac Notification Center.

    Επιπλέον, το “παρών” δίνει και ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό που αποκαλείται Auto Unlock to the Mac και σας επιτρέπει να ξεκλειδώνετε τον υπολογιστή σας απλά με τη βοήθεια του Apple Watch σας.

    Ένα ακόμη χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό είναι το universal clipboard που σας επιτρέπει να κάνετε copy/paste μεταξύ iPhone και Mac.

    Η Apple με τη βοήθεια δυνατοτήτων του iCloud κάνει τη διαχείριση αρχείων στο Sierra πιο εύκολη. Πρώτον, προσθέτει ένα χαρακτηριστικό που συγχρονίζει τα desktops μεταξύ διάφορων συσκευών (μπορείτε να δείτε τα αρχεία σας ακόμη και από iPhone). Η πιο ενδιαφέρουσα δυνατότητα όμως έχει να κάνει με την απελευθέρωση χώρου στη συσκευή σας. Με το Sierra, το iCloud μπορεί να αφαιρεί αυτόματα παλιά αρχεία από τον Mac σας και να τα αποθηκεύει στο cloud αφήνοντας χώρο για τα νέα αρχεία στα οποία εργάζεστε κάθε περίοδο.

    Μικρά updates υπάρχουν και στον Safari όπου προστίθεται η υποστήριξη Apple Pay, ωστόσο θα χρειαστείτε και πάλι iPhone για την επικύρωση μίας αγοράς.

    To macOS Sierra θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες δωρεάν από το φθινόπωρο, ενώ η public beta version του θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Οι συμβατές συσκευές είναι MacBook και iMac 2009 & νεότερα, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini και Mac Pro 2010 & νεότερα.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles